Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Бизнесът със светена вода в Българската православна църка продължава да се разраства. След Рилската обител и Бачково, и поморийският манастир "Свети Георги" печели от водата. Репортер на ТРУД съобщава, че си е купил бутилка за един лев от храма в Поморие дни преди днешната Цветница и предстоящите големи християнски празници Великден и Гергьовден. 

Вестниците посвещават обширно място на случая с убитата Александра от Поморие. Психическо заболяване, алчност, лудост или завист са четирите версии на полицията и прокуратурата, довели до смъртта на детето. Според бащата, той бил изнудван за пари, посочва ТРУД.

24 ЧАСА обяснява, че според специалистите патологичен пристъп е отприщил деструктивните реакции у извършителката на престъплението Атанаска Георгиева. Вестникът посочва, че е Атанаска и сестрите й Евгения и Северина са родени в Златоград. Семейството обаче не живее в града от 14 години, след като продало къщата си. Оттогава те почти не поддържат отношения с роднините си. ПРЕСА посочва, че убийството е станало заради реплика на убитата Александра по адрес на двамата синове на Атанаска Георгиева. Това признала самата тя на разпити в полицията. 

Проектът за закона за частния фалит ще е готов до седмица, пише 24 ЧАСА, като цитира правосъдния министър Зинаида Златанова. От него ще могат да се ползват всички, които са задлъжнели към банки, държавата и други институции. Фалит ще се иска и за непосилни заеми, получени от физически и юридически лица, ако има документ за задължението. МОНИТОР обяснява по темата, че при обявяване на частен фалит няма да се дължат лихви и неустойки по задължението. Според проектозакона, за свръхзадлъжняло се обявява физическо лице, чийто дълг надхвърля 1/3 от притежаваното от него имущество.  

Държавен съдия по вписванията е уволнен заради заличена ипотека на имот на длъжник. При вписването, след продажба, служителят от Силистра "забравил" да нанесе ипотеката. Заместник-министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева не уточни дали съдията ще бъде даден на прокуратурата, посочва СТАНДАРТ

Броят на българчетата, осиновени зад граница, се увеличава. През 2013-а г. осиновените в чужбина са 407, като повечето от тях заминават за Съединените щати, отбелязва ПРЕСА  като цитира директора на дирекция "Международни осиновявания" Милена Първанова. 

Модни къщи излязоха с предложение за купуване на абитуриентски тоалет на лизинг. Те дават възможност роклите и костюмите да се изплащат на вноски за период от 3 до 5 месеца, в зависимост от това дали поръчките са дадени в началото на годината, съобщава  ТЕЛЕГРАФ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!