Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешният министър: Проблемът с използването на лични данни да се решава комплексно

Снимка: БГНЕС

Проблемът с кражбите на лични данни за партийни регистрации на избори трябва да се реши от всички институции, смята вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев. 

Скандалът с кражбата на лични данни за регистрация на партиите на избори е сериозен проблем, каза Цветлин Йовчев. Той подчерта, че е необходимо системно решение.

И аз проверих. ЕГН-то ми не е използвано. Това е проблема и трябва да се търси решение. Прокуратурата е започнала проверка и вече оттук нататък ако има, разбира се,  постановление, ние ще изпълним постановлението на прокуратурата. Това е сериозен проблем, за който трябва да се намери решение. Не е първи случай. И при други подписки бяха установени такива фалшификации. Така че по някакъв начин трябва да се търси трайно решение по въпроса.

На въпрос обмислят ли се по-сериозни мерки, за да се прекрати кражбата на лични данни за партийни цели, Йовчев отговори.

Това не е в силите и въможностите на една единствена организация да реши този проблем. Не очаквайте МВР, че може да предприеме някакви мерки сами по себе си. Да, МВР може да участва в комплекс от мерки, които да решат този проблем, но към момента мисля, че е рано. Лично аз сам за себе си не бих си позволил да изкажа становище и се опитвам да дефинирам къде точно е проблемът и в какво се състои.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!