Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Дончев е начело в листата на ГЕРБ за евроизборите

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Томислав Дончев е водач на листата на ГЕРБ за евроизборите, втори е Андрей Ковачев

На сегашните евродепутати ще разчита ГЕРБ при тези избори, след водача Томислав Дончев, който ще е новото лице в европейския парламент - ГЕРБ предлага вече утвърдените евродепутати Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев. В листата са още Ева Паунова, координатор на групата ЕНП-ГЕРБ в Европейския парламент, както и депутатът от сегашния парламент Емил Радев. В листата са още и уволненият директор на училището в село Гърмен Асим Адемов, както и директорът на училището в шуменското село Венец Селиме Кърджалиева

Председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов коментира:

Това, което ние си поставяме за цел в политическа партия ГЕРБ е не победа на фотофиниша, както каза Томи преди малко, а да има разлика един мандат, евродепутат повече за ГЕРБ и голям успех ще бъде, ако имаме двама депутати разлика от БСП.

Водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев каза, че по време на кампанията ще се борят за доверието в България и в Брюксел.

Понеже не говорим за конкурс за назначаване на държавен служител, говорим за избор, за хора, които да представляват българските граждани в Европейския парламент. Така че тук на първо място е доверието. В България това е първата задача и втората задача е максимално доверие в Брюксел.

Томислав Дончев допълни, че с кандидатурата на Делян Пеевски ДПС явно демонстрира самочувствие. Въпросът според Томислав Дончев е защо Пеевски не е водач на листата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!