Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три общини във Видинско са понесли щети от проливните дъждове

Снимка: Радио Видин

Проливните дъждове в навечерието на Великден са нанесли щети за хиляди левове в три общини на област Видин. Това стана ясно при първите огледи след бедствието в общините Чупрене, Ружинци и Белоградчик. И в трите общини очакват предписания на лицензирани оценители, за да започнат овладяване на тежките последствия от бедствието. Жителите на село Ружинци се надяват скоро да бъдат овладени поне щетите нанесени от придошлата река Лом по инфраструктурата.

Непоправимо унищожен е железен мост, който е важен за местните хора, обяснява председателят на Общинския съвет на Ружинци Иван Иванов:

Мостът е бил от желsзна конструкция. Отсреща има едно кладенче, което го ползва цялото население тука. Хората се притесняват, че им е откъснат достъпа до питейната вода, която е изворна. Няма друга възможност да се стигне до този извор, освен по този мост. Коритото в момента, когато се е била вдигнала водата, е била от порядъка на места на 70-80 метра, а при нормално състояние на реката е около десетина метра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!