Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва туристическото изложение "Вашата ваканция" в Бургас

Снимка: wikipedia.org
61 общини, хотелиери, неправителствени организации и туроператори от България, Гърция, Турция и Италия ще участват в туристическото изложение "Вашата ваканция" в Бургас. В Морското казино ще бъдат показани археологически обекти, забележителности, древни ритуали и туристически услуги. Това е 14-ото издание на туристическата борса, която се организира от Бургаската регионална туристическа асоциация.

В продължение на 14 години туристическата борса "Вашата ваканция" се посещава от хиляди бургазлии и представители на туристическия бранш.

Богата и вълнуваща програма съпътства форума
, каза управителят на Бургаската регионална туристическа асоциация Соня Емилова:

Нашият акцент тази година ще бъде религиозен културен туризъм. Ние от няколко години работим за създаване на религиозни културни маршрути и включването им в международни мрежи. Един от тези маршрути е пътят към Йерусалим. Председателката на Международната асоциация "Пътят към Йерусалим" професор Анна Трону ще бъде наш гост, тъй като нашата идея е да обединим Адриатическото крайбрежие и пътят на поклонниците оттам към Йерусалим с Черноморското крайбрежие
.

В програмата на туристическата борса са включени презентации и възстановки, певчески и танцови изпълнения.

Страната ни ще бъде представена с информационен щанд. Изложението ще премине под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката, Община Бургас и Областната администрация в града. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!