Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Макаревич: Събитията, които се развиха в Украйна, се предават в Русия тенденциозно

| обновено на 28.04.14 в 09:24
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според звездата на руската естрада Андрей Макаревич от популярната група "Машина времени" събитията в Украйна се представят в Русия тенденциозно и едностранно.

Събитията, които се развиха в Украйна, се предават много едностранно и тенденциозно. Плашат ни с разни фашисти и бандеровци. Така обикновеният човек става с впечатление, че цяла Украйна се състои от бандеровци и нещастно руско население, което тези бандеровци мачкат, а нещата далеч не са така. У нас фашистите са не по-малко, а повече, отколкото в Украйна, и това като че ли не безпокои никого. Въобще аз не обичам такава груба и агресивна пропаганда. Тя ми напомня за най-лошите времена.


Високият рейтинг на президента Владимир Путин той си обяснява с победоносната война:

Обяснявам си го, първо, с това, че всяка малка победоносна война много укрепва авторитета на монарха. Това е стара технологическа истина. Второ, руснаците много отдавна не са побеждавали на големи спортни състезания и в това отношение Олимпиадата изигра много важна роля. Всички усетиха прилив на национална гордост, след което бързо им измислиха нов външен враг и всичко това сработи.


На въпрос смята ли се за дисидент, Макаревич отговаря, че е просто човек, който има право на собствено мнение и добавя, че не обича нито професионалните патриоти, нито пък професионалните дисиденти.

Цялото интервю на Ангелина Пискова с Андрей Макаревич можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!