Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие по пътищата през почивните дни

Снимка: БГНЕС
Засилено полицейско присъствие ще има по магистралите и на изходите на големите градове през почивните дни в началото на май. От МВР предвиждат и засилени проверки за употреба на алкохол и неправоспособни водачи.

От "Пътна полиция" обясниха, че по двете магистрали - "Хемус" и "Тракия" - ще има допълнителни наряди на КАТ заради задръстванията, които се очакват в първия ден на май, когато хиляди водачи ще напуснат столицата. Главен инспектор Антон Антонов:

 Днес сутринта не се наблюдава засилен трафик по пътната мрежа, основната. Очакваме това да се случи между 16 и 18 часа, най-вероятно пикът ще е в 19-20, специално по автомагистралите. Създадена е организация във всяка една областна дирекция, в  това число и от Главната дирекция сме обобщили абсолютно всички маршрути по основната пътна мрежа. Има определени дежурни инспектори, които да отговарят пряко за нарядите, както на териториалните подразделения, така и от Главната дирекция.

Засилено полицейско присъствие ще има и на шести май, когато водачите ще се връщат. През миналата година в същия период от началото на месец май са станали общо 106 катастрофи в страната с девет загинали. Четиридесет и седем от пътно-транспортните произшествия са в градовете.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!