Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Георгиев е оттеглил заявлението си за напускане на ПГ на ГЕРБ

| обновено на 20.05.14 в 14:48
Снимка: Ивайло Михайлов
Депутатът Даниел Георгиев е оттеглил искането си за напускане на парламентарната група на ГЕРБ,  съобщиха от деловодството на Народното събрание.

Снощи от пресцентъра на парламента обясниха, че депутатът е подал заявление за напускане на групата на ГЕРБ. По-рано вчера лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков съобщи, че Даниел Георгиев ще се присъедини към партията му.

Днес депутатът обясни пред журналисти, че е внесъл заявление за напускане и заради това, че е бил провокиран от подобни съобщения: Категорично казвам, че не съм вербуван от нито една политическа сила. С действията си показах, че оставам в ПП ГЕРБ. Аз, всъщност, реално не съм напускал. Заявленията са едно след друго. Просто показах, за да затвърдя доверието на хората около себе си, че входирам и да се приключи вече с тази спекула около моето име от месеци наред.

От „България без цензура“ заявиха, че Даниел Георгиев се е върнал в ГЕРБ само заради упражнен мощен натиск. Такъв се е упражнявал и върху други депутати да не напускат групата.

От ГЕРБ все пак казаха, че честите заявления за напускане на техни депутати ги поставят в обяснителен режим.
Има огромен натиск и се предлагат огромни пари, каза Бойко Борисов.


Още по темата чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!