Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив се открива Международната изложба за отбранителна техника "Хемус - 2014"

Снимка: plovdiv.bg

В Пловдив се открива Международната изложба за отбранителна техника "Хемус - 2014". Във форума участват 60 изложители от десет държави. Сред тях са водещи световни компании, най-големите български производители, научни институти и университети.

В рамките на изложението ще бъдат демонстрирани нови продукти за сухопътните войски и за военноморските и военновъздушните сили за оборудване на бойци и изобщо за осигуряване на армията. Част от изделията са с гражданска употреба и се използват в сферата на личната безопасност, екологичния мониторинг, управлението на трафика в градовете и други области.

Поканени са официални делегации от над 50 страни, които ще се запознаят с тенденциите в този сектор на икономиката и с потенциала на българските предприятия.

В програмата на "Хемус - 2014" е залегнало и заседание на групата по управление на жизнения цикъл на НАТО, чийто домакин е Министерството на отбраната.

Групата играе важна роля при взимането на решения за нови концепции за въоръжаване и отбранителни системи за инвестиции в тяхното производство и поддръжка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!