Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч съставиха 22 акта за незаконно изсичане и чупене на клони при бране на липов цвят

Служители от общинския отдел за охрана, ред и сигурност в Ловеч са съставили 22 акта за незаконно изсичане и чупене на клони при брането на липов цвят.

През последните няколко дни граждани на Ловеч, предимно от ромски произход, масово берат липов цвят. В общинския отдел "Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност" са подадени множество сигнали за незаконно чупене и изсичане на клони от дърветата. Началникът му Гриша Генов заяви:

Те имат издадени разрешения за бране, някои от тях обаче ние ги санкционираме, защото изсичат клоните, това е нарушението. От полицията също оказват съдействие, защото пък не предоставят лични карти. Създали сме организация, доколкото можем, защото нашите възможности са ограничени, но имаме постоянно хора в движение.

Гриша Генов добави, че разрешителните за бране на липов цвят се издават в общината, като таксата затова е 24 лева:

Имаме молба към гражданите да ни сигнализират, дали ние ще сигнализираме МВР, ако нямаме ресурс, просто да предотвратим вандалщината с изсичането на клоните.

Нарушителите на общинската наредба, на които са съставени актове за незаконното чупене и изсичане на клони, ще трябва да платят глоби между 50 и 500 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!