Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са задържани и обвинени в подготовка за убийството на Пеевски

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са тримата задържани и обвинени в подготовка за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това научи "Хоризонт" от свои източници. Те са били задържани вчера сутринта в домовете си, а обвинение им е било повдигнато вечерта. С тях е бил задържан и четвърти човек, срещу който обаче не са повдигнати обвинения. Предполага се, че той се е съгласил да стане свидетел на прокуратурата.

Тримата са обвинени в опит за умишлено умъртвяване на Пеевски, като деянието, пише в постановлението за привличане, е останало неизвършено поради независещи от тях причини, а именно задържането им. 

Няма данни задържаните да са действали по поръчение на Цветан Василев, каквито твърдения публикуваха други медии.
Не са ясни мотивите на задържаните. Опитът за убийство е бил подготвян за месец май, пише още в постановлението.

.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

КТБ

Прокуратурата: Не са претърсвани сгради на банкови институции и офиси на медии

Часове след новината, че в 10.30 часа десетина полицейски коли са обградили бизнессградата, в която се помещават офиси на Корпоративна търговска банка, излезе и отговорът на Софийска градска прокуратура. В него пише: В рамките на образувано досъдебно..

обновено на 13.06.14 в 15:21

Цветан Василев се разследва за поръчителството на убийство на Пеевски, обиски в офиси на КТБ

Около 10.30 тази сутрин е започнала специализирана операция в сградата, в която се помещават телевизиите ТВ7, Нюз7, където има и офиси на Корпоративна търговска банка. Това научи наш репортер от работещи там. От прокуратурата коментираха лаконично, че текат..

обновено на 13.06.14 в 12:52

Прокуратура протестира решението, оставило без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на Пеевски

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това каза за БТА говорителят на Софийската градска прокуратура Елка..

публикувано на 15.06.14 в 12:53

Съдът пусна от ареста и тримата, задържани за опит за убийство на Пеевски

Софийският градски съд пусна от ареста и тримата, задържани за опит за убийство на депутата Делян Пеевски. Съдът остави и тримата без мерки за неотклонение, тъй като не вижда никакво обосновано предположение, че Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир..

публикувано на 14.06.14 в 23:10