Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вигенин е на официално двудневно посещение в Кипър

Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на България Кристиан Вигенин е на официално двудневно посещение в Кипър, където има срещи на най-високо политическо ниво.

Програмата на българския министър започва сред българската общност в страната. Вигенин ще е гост на тържеството на най-новото българско училище “Никола Вапцаров” в Никозия по случай завършването на първата му учебна година. В училището той ще открие и барелеф на неговия патрон, поета Никола Вапцаров, изработен от живеещия и работещ в Кипър български скулптор Иван Иков.

В понеделник, дипломат № 1 на България ще се срещне с министъра на външните работи на Кипър Йоанис Касулидис. Двамата министри ще обсъдят отношенията между Кипър и България и възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество, най-новото развитие на преговорите по Кипърския въпрос, ситуацията в Украйна, както и други европейски и регионални въпроси от общ интерес.

В рамките на посещението въшният министър ще бъде приет от президента на Кипър Никос Анастасиадис и председателя на Камарата на представителите Янакис Омиру. Вигенин ще посети също архиепископа на Кипър Хризостомос Втори и ще отпътува от Кипър в понеделник вечерта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!