Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Органите на реда имат конкретни сигнали по банковата драма

Има задържан за атаката с граната срещу банка в Шумен

| обновено на 28.06.14 в 13:53

МВР, ДАНС и прокуратурата работят по конкретни сигнали за хора, за които се смята, че участват в опитите за дестабилизация на банковата система. Все още няма задържани, но има конкретна насока за това кои са източниците на имейлите и SMS-те, карали хората вчера да теглят пари от определена банка. Полицията проверява дали задържаният в Шумен мъж, който хвърли граната по банков офис днес сутринта, е част от тези опити. Инцидентът е една от причините за работна среща в ДАНС днес между министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" Владимир Писанчев, на която се обсъждат мерки за противодействие на опитите за дестабилизиране на банковата система. Разговорите приключиха около 14.00 часа, без да бъдат направени изявления.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Сигнализираме в ДАНС за атаки срещу банковата система

В Държавната агенция "Национална сигурност" е открита телефонна линия за сигнали на граждани относно опитите за дестабилизиране на банковата система. Подаването им може да става на номер 866 22 11 или 814 70 95, както и на имейл адрес  press@dans.bg ...

публикувано на 28.06.14 в 11:21

Входът на банков офис е взривен тази нощ в Шумен

Входът на банков офис беше взривен тази нощ в Шумен. Вратата е отнесена от взрива, но няма пострадали. По информация на очевидци, инцидентът е станал на бул. "Славянски", в близост до Руски паметник. Районът е обграден от полицията, на място е директорът на..

публикувано на 28.06.14 в 09:47