Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бареков: Решенията от консултациите при президента няма да се харесат на хората

Снимка: БГНЕС

От „България без цензура“ искат правителство на националното съгласие по време на  консултациите при президента утре. Лидерът й Николай Бареков каза, че решенията, които ще бъдат взети, няма да се харесат на хората. Бареков обясни и позицията, която ще заеме партията му утре. 
Правителство на националното съгласие, със силна експертиза, подкрепена от всички партии в парламента. "България без цензура" няма да участва в него, но ще го подкрепи с гласовете на нашите независими народни представители. Избори на 5-и октомври, за да има правителство отново на националната отговорност, да го наречем, което ще бъде от една или две партии. Не може да обсъждаме имена за служебен премиер, като това на господин Борисов. На нас ни трябва сега един силен финансист или политик за министър-председател и един силен финансов министър. Защо не да си говоря и с хора като Костов, Стефан Софиянски, Ренета Инджова, Петър Стоянов, Ивайло Калфин.
В отговор на критиките, че има споразумение от консултациите вчера между парламентарните сили и „България без цензура“, Бареков заяви:
Не се водят преговори за коалиция ГЕРБ-БСП вчера. Това единствено се разбраха - Борисов да върнел мандата за един час, като го вземе от Плевнелиев, и с мандата на Станишев тези партии, основно БСП и ГЕРБ, да направят некоалиционно правителство, като моето предложение е за правителство на националното съгласие. Без политици вътре.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!