Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама мъже бяха обвинени за невярна информация за банки

| обновено на 30.06.14 в 17:22
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата обвини 29-годишния Кирил Джабаров и 40-годишния Робърт Димитров в подаване на невярна информация за български банки. Двамата са на свобода с мерки за неотклонение "парична гаранция" по 3000 лева, съобщиха от държавното обвинение.

По наказателното дело са разпитани 19 свидетели, извършени са обиски и са взети 30 компютърни конфигурации и документация. Предстои да се установят и разпитат още свидетели и да се изготви техническа експертиза на компютри с цел документиране на цялостната престъпна дейност на двамата обвиняеми.

Става дума за множество имейли, изпратени до клиенти на "Глобъл маркетс" на 26-и юни, ден преди опашките пред ПИБ. Съдържанието на електронните писма е с автор Димитров, а текстът е написан технически от Джабаров. Трето лице извън инвестиционния посредник ги е разпращало. Това неназовано от прокуратурата трето лице обаче не е обвиняемо, но е било разпитвано. Той няма отношение към инициативата със стресиращи имейли за състоянието на банковата система парите на вложителите да бъдат прехвърлени в "Глобъл маркетс", обясниха от държавното обвинение.

По повод статута на останалите, които ДАНС задържа в събота и в неделя поне за 24 часа, говорителят на Софийската районна прокуратура Стефан Милев обясни, че това, за което ДАНС е дала доказателства на прокуратурата, е станало обвинение. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ДАНС задържа още двама души заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система

Служители на Държавна агенция "Национална сигурност", под ръководството на Районната прокуратура-София, проведоха специализирана операция на територията на столицата. Задържани са две лица - български граждани за противозаконни действия срещу банковата..

обновено на 29.06.14 в 18:47

ДАНС задържа още трима души заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система

Служители на Държавна агенция „Национална сигурност” задържаха днес още три лица заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система. Задържаните в София са „български граждани, които чрез SMS, имейли и телефонни обаждания към граждани в..

публикувано на 29.06.14 в 13:07