Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима души пострадаха при пожар в Банско

| обновено на 03.07.14 в 11:18
Снимка: БГНЕС

Петима души, сред които двама пожарникари, пострадаха при пожар тази нощ в Банско. Един от мъжете е настанен в Разложката болница с по-леки наранявания. Трима са транспортирани в "Пирогов". Единият от тях е пожарникар, а останалите са доброволци, които са се включили в гасенето на пламъците. Те са настанени в реанимация, съобщиха за "Хоризонт" от спешния институт. По-тежко е състоянието на двама от мъжете. Те са с около 20% изгаряния по главата и крайниците. Третият мъж е с 3% изгаряния по главата. Няма опасност за живота им.

Пожарникарите са  действали  професионално и не са допуснали разрастване на пожара тази нощ, при  който изгоряха  стопанска постройка и два автомобила в Банско. Това каза за Хоризонт директорът на  областна служба Пожарна безопасност и защита на населението комисар Георги Пармаков.

Пламъците са избухнали малко преди един часа през нощта. Горели са навес, залепен до къща, и два леки автомобила. Все още не се знае какво е причинило огъня и откъде е тръгнал. По време на гасенето е избухнала газовата бутилка на единия автомобил. 
Пожарът е овладян. Продължава работата по установяване на причините. Вчера в Благоевградска област бе обявен пожароопасният сезон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!