Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата проверява сигнала на Цветлин Йовчев срещу Цветан Цветанов

| обновено на 04.07.14 в 17:29
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев е изпратил сигнал до прокуратурата, с който моли да бъде проверено дали има извършено престъпление от страна на бившия министър на вътрешните Цветан Цветанов. Повод за искането са изказвания на Цветанов, че справката на МВР за негови срещи с депутата от ДПС Делян Пеевски е фалшифицирана чрез дописване на неверни данни във ведомствените дневници на комендатурата на вътрешното министерство.

Сигналът на вицеприемиера Цветлин Йовчев срещу предшественика му Цветан Цветанов вече е в прокуратурата, научи наш репортер от свои източници.

Темата за броя на срещите между Цветанов и Пеевски, докато първият беше вътрешен министър, беше отворена от двамата в паралелни медийни изяви. През февруари депутатът от ДПС каза, че се е виждал с Цветанов в кабинета му 40 пъти. Бившият вътрешен министър отрече и намали броя най-много до седем.

Днес той отново обяви, че има тотално несъответствие в МВР справките за посещенията на Пеевски във вътрешното министерство и че повечето от половината от данните за срещите били неверни, а името на Пеевски било дописвано. Именно това ще проверява прокуратурата с разпит на постови и анализ на книгата за външни посетители в МВР в мандата на Цветан Цветанов. Нашите източници не изключиха да се окаже, че срещите на ексвътрешния министър и ДПС депутата са и повече от 40, както и че не всички от тях са били описвани във ведомствените дневници. Описването ставало само когато посетителят е без придружител.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!