Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коригирани присъди за членове на фамилията Рашкови

Снимка: БГНЕС

Част от присъдите на обвинените за укрити и неплатени данъци членове на фамилията Рашкови бяха коригирани с решение на  Пловдивския апелативен съд.

Внучката на Кирил Рашков - Костадинка получи 2 години условно като присъдата й беше намалена с 8 месеца.  Преди това пред Окръжния съд  тя заяви, че не може да плати  дължимата сума, а  магистратите и наложиха 2 години и 8 месеца условно. Наказанието за другият внук на Кирил Рашков, носещ неговото име, също беше променено на 1 година и 4 месеца затвор плюс 800 лева глоба за неплатени данъци. Тъй като обаче съдът обедини тази присъда с предишната му от 2 години лишаване от свобода, която младият Рашков е изтърпял, той няма да влиза в затвора, стана ясно в съдебната зала.

Останалите наказания - глоба  от по 5 000 лева за сина Ангел Рашков и снахата Гергина, бяха потвърдени от Апелативния съд. Решенията подлежат на обжалване пред ВКС. Припомням, че при започването на делото на първа инстанция Ангел, Гиргина и Кирил Рашкови са платили над 250 хиляди лева за дължимите от тях данъци плюс лихвите  за периода от 2002-ра до 2010-а година .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!