Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Петър Софрониев e новият носител на наградата "Чудомир"

Петър Софрониев получава наградата "Чудомир"

Петър Софрониев е носител на литературната награда "Чудомир" на двадесетото юбилейно издание на Чудомировите празници за фейлетона "Минералната вода - начин на употреба". Конкурсът за къс хумористичен разказ "Чудомир" е учреден през 1969 г. и е един от най-дългогодишните литературни конкурси в страната. Носители на наградата са ставали известни български писатели или млади дарования в областта на сатирата и хумора. Снощи на официална церемония в Казанлък бяха връчени специалните награди и бе обявено официалното начало на нов за България литературен конкурс съвместно със Съюза на българските писатели - за нова българска комедия. При получаването на отличието, от името на партия "Веселите парясници" Софрониев обеща 800 000 работни места не само на Казанлък, но и на Бузовград и Шипка. Допълнителна екстра ще бъде асфалтирането на всички пътища от кръчмите до гробищата, защото, както отбеляза писателят-хуморист, те се оказват най-използваните от местните жители.

Още от категорията

Изложбената зала на Културно-информационния център в Казанлък ще бъде наименувана на Иван Милев

На редовно заседание днес Общински съвет – Казанлък гласува „За“ предложението на Съюза на българските художници – Казанлък изложбената зала на Културно-информационния център в града да бъде именувана на името на известния казанлъшки художник Иван..

публикувано на 29.10.20 в 13:45

"Ученическо хранене" Стара Загора с намален обем на работа

Обемът на работа на Общинско предприятие “Ученическо хранене“ в Стара Загора силно е намалял поради пандемията от Covid-19.   „Обслужваме 3 от 14 ученически бюфета и 10 от 13-те ученически стола в града. Себестойността на 1 храноден на..

публикувано на 29.10.20 в 13:42
Мая Илиева

Безплатна медицинска практика пред Министерството на здравеопазването

С безплатна сестринска практика пред Министерството на здравеопазването днес преди обед, българските медицински сестри се включват в международния протест на колегите си от редица европейски страни. Акцията е под надслов “Здравето не се..

публикувано на 29.10.20 в 09:55
Тракийски университет, Стара Загора

Тракийският университет преминава към дистанционно обучение от днес

Тракийски университет Стара Загора преминава към дистанционно онлайн обучение съгласно заповедта на здравния министър. Присъствието на онлайн лекции е много по-високо, отколкото на нормалните лекции , коментира за Радио Стара Загора ректорът на..

публикувано на 29.10.20 в 09:10

Една трета от учебните заведения в област Стара Загора от днес спират присъственото обучение за гимназиална степен

Почти една трета от учебните заведения в област Стара Загора попадат в обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването, с която от днес се спира присъственото обучение за учениците от гимназиалната степен. Това съобщи в интервю за Радио Стара..

обновено на 29.10.20 в 08:22

Пълна посещаемост отчитат от Детска градина "Светлина"

Приемането и предаването на всички деца в детска градина „Светлина“ е на базата на всички противоепидемични мерки. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора директорът на детското заведение Йоана Димитрова. Приемът на деца се установява..

публикувано на 29.10.20 в 08:15

Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци на 3 и 4 ноември в Стара Загора

Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци ще работи днес от 10 до 16 часа в община Средец, на 30 октомври за първи път в системата за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране се включва и Община..

публикувано на 29.10.20 в 07:25

От утре се ограничава движението между 195-ти и 202-ри км на АМ „Тракия“

От утре /29 октомври/ в следобедните часове се ограничава движението от 195-ти км до 202-ри км на АМ „Тракия" в платното за  Бургас заради ремонт на 2-километров участък от км 198 до км 200 в област Стара Загора , съобщават от Агенция „Пътна..

публикувано на 28.10.20 в 19:42

Отлагат общинската сесия в Хасково

Насроченото за 30 октомври заседание на Общинския съвет /ОбС/ в Хасково се отлага със седмица заради епидемиологичната обстановка и заповедта на здравния министър за ограничаване на броя на участващите в масови мероприятия, а сесията на 6 ноември ще се..

публикувано на 28.10.20 в 18:44
Енчо Керязов

Увеличение на таксите за детските градини не се предвижда в Ямбол

Таксите за  детски градини в община Ямбол остават непроменени. Това потвърди на пресконференция заместник-кметът на Община Ямбол Енчо Керязов.  Пред журналисти Керязов прочете писмото, изразяващо позицията на кмета Валентин Ревански относно..

публикувано на 28.10.20 в 18:07