Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

35 партии и коалиции регистрирани в Стара Загора, 29 в Кърджали

РИК - Стара Загора регистрира 35 партии и коалиции

35 политически партии и коалиции са регистрирани след изтичане на крайния срок, 6 април, в РИK - Стара Загора, 27 избирателен район. Няма регистрирани граждански листи или кандидати от инициативни комитети, съобщи за Радио Стара Загора Зоя Цвяткова, секретар на РИК. Всички приети решения от комисията към момента се публикуват на сайта на областната управа Стара Загора.

29 партии и коалиции са регистрирани за участие в парламентарните избори в област Кърджали. В РИК не са постъпили заявления за регистрация на инициативни комитети. Депутатските мандати в региона са 5, а за тях ще се състезават над 100 кандидат-депутати.

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три къщи, стопански постройки и 1300 дка погълна пожара край село Димитриево

Обстановката в района на пожара в чирпанското село Димитриево вече се нормализирала, сочи обобщението на оперативния щаб и противопожарните екипи след извънредната ситуация в селото, съобщи кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов. Движението на..

публикувано на 18.07.24 в 22:54

Пожарът край Харманли е ограничен

Пожарът, възникнал днес следобед край град Харманли е ограничен и към момента няма опасност за населението и вилната зона на града, информират от общинския пресцентър. В гасенето на пожара се включиха 12 автомобила на „Пожарна безопасност и..

публикувано на 18.07.24 в 22:42

Продължава гасенето край Харманли, вече няма опасност от взрив

Продължава борбата с пожара в района на Харманли на изхода към Любимец. Екипите на пожарната са предотвратили възможността да стигне до близката бензиностанция и цистерните с гориво. Пожар пламна край бензиностанция в Харманли, има опасност от взрив..

публикувано на 18.07.24 в 19:04

42-годишен мъж е задържан за пожара в село Димитриево

Умишлено предизвикан пожар изпепели къщи в чирпанското село Димитриево и спря влаковете в района. В 11:36 часа днес е постъпил сигнал за пожар в селото. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната, информират от пресцентъра..

публикувано на 18.07.24 в 17:32

Пожар пламна край бензиностанция в Харманли, има опасност от взрив

Голям пожар на метри от бензиностанция в Харманли. На място са много екипи на пожарната и полицията. Има опасност от взрив. В района има цистерни с гориво. Бeнзиностанцията е по пътя за Любимец. От Областното Пътно управление съобщават, че..

публикувано на 18.07.24 в 17:12

Десетилетия ще са нужни за възстановяването на горите в Сакар

При  поразените от пожар територии в Сакар изгоряха повече от 110 хиляди дка, четвърт от които – горски фонд. Земноводни, влечуги, бозайници, насекоми са сред засегнатите видове. За да се върне към естествените процеси , на природата ще са нужни..

публикувано на 18.07.24 в 16:43

В битката за земя производители палят стърнища на свои колеги

Земеделски производители у нас целенасочено палят стърнищата на свои колеги, заради което впоследствие потърпевшите губят право на европейски субсидии. Сигнали за подобни притеснителни практики в конкуренцията за земеделска земя се появяват в..

публикувано на 18.07.24 в 16:06

Умишлен палеж в село Димитриево, община Чирпан, има изгорели къщи

Пожар е избухнал в село Димитриево, община Чирпан. С огъня се борят шест екипа на пожарната, на място е и кметът на община Чирпан - Ивайло Крачолов и областният управител на Стара Загора Методи Марков.  Пожарът е умишлен, запалени са гуми, а..

публикувано на 18.07.24 в 15:09

Пожар изгори къщи в Димитриево, спират влаковете към Меричлери

Пожар избухна в чирпанското село Димитриево. Огънят е засегнал няколко къщи и дворни места. Преустановява се движението на влаковете в участъка до загасянето на пожара.  Сигнал за пожара е подаден в 11,36 часа днес. На място са изпратени шест екипа..

публикувано на 18.07.24 в 14:47
Снимки: МВР - Хасково

В Димитровград задържаха голямо количество нелегално оръжие и боеприпаси

Голямо количество нелегално оръжие и боеприпаси задържаха служители на ГДБОП в Димитровград.  Двама мъже на 58 и 42 години са задържани за 72 часа, повдигнато им е обвинение за държане на оръжие и продажба и отчуждаване на оръжията. Част оръжията са..

публикувано на 18.07.24 в 13:30