Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бисер Троянов: Няма опасност от опорочаване на изборите

Бисер Троянов

Говорителят на Централната избирателна комисия Бисер Троянов съобщи, че изборният ден протича нормално. Той уточни, че до 9.00 часа не са постъпили данни за прекъсване на изборния процес. Троянов заяви, че няма опасност от опорочаване на изборите заради скандалните разкрития вчера в печатницата в Костинброд, където бяха намерени 350 000 фалшиви бюлетини, тъй като всички мерки са взети своевременно.

Всички 238 избирателни секции в 31-ви Ямболски многомандатен избирателен район започнаха работа в определения от закона час. Членовете на комисии са се явили в определените секции, макар и на места с известно закъснение. Гласоподавателите в петте ямболски общини са 121 035. Най-много секции има в община Ямбол - 102, в община Тунджа са 52, в Стралджа - 30, в Болярово - 21. Във всички общини, с изключение на Ямбол, има по една подвижна избирателна секция.

С една неотворена секция в община Крумовград заради липса на кворум на членовете й и с липса на информация към момента за община Черноочене поради затруднена връзка със секциите започна изборният ден в област Кърджали, съобщи председателят на РИК Даниела Петрова. В останалите пет общини от областта изборният ден е започнал нормално. Броят на секциите в областта е 442, пет от които подвижни. Право на глас имат 223 841 души. Кандидатите за петте депутатски места в 9-и МИР са 158.

Близо 370 хиляди са гласоподавателите в Бургаска област, най-възрастният от тях е 102-годишният Васил Арнаудов от Бургас. 4 хиляди души в областта са включени в забранителни списъци, след като са подали заявления, че ще гласуват по настоящ адрес. Близо 630 избирателни секции са открити в 13-те общини на Бургаска област. Всички комисии разполагат със забранителни списъци, каза председателят на Районната избирателна комисия Елка Стоянова. 187 608 са гласоподавателите в община Бургас. Справка показва, че на парламентарните избори през 2009 година избирателната активност е била висока, като близо 67 % от жителите на областта са упражнили правото си на вот.

В община Котел изборният ден започна нормално. Близо 20 хиляди избиратели в общината гласуват в 32 секции. В Котел има шест избирателни секции за 5-те хиляди жители на града. По традиция в Котел гласуват рано, не защото имат работа, а защото нямат никаква работа. Хората отиват до урните, защото се надяват политиците да решат проблема с безработицата в града. Трайно безработните роми в Котел се издържат с бране на шипки и гъби. За купуване на гласове никой нищо не е чул.

Още от категорията

Мащабна акция на ГДБОП и Спецпрокуратурата в Старозагорско

Мащабна акция на прокуратурата и ГДБОП се провежда в старозагорските села Голямо Дряново и Горно и Долно Сахране. Спецакцията е започнала рано сутринта. Тя е под ръководството на Специализираната прокуратура.  В центъра на Долно Сахране има микробус..

обновено на 06.06.20 в 12:34

41 нови случая на коронавирус за последното денонощие

41 са нови случая на коронавирус са доказани у нас за последното денонощие при 1 196 изследвани проби. 980 са активните случаи на инфекцията към момента. Това показва справката в Единния информационен портал за коронавируса в България. По данните,..

публикувано на 06.06.20 в 10:27

Днес е Черешова задушница

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Черешовата задушница е свързана с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък...

публикувано на 06.06.20 в 10:17

Андрей Новаков: Ще бъда посредник на региона в Брюксел

„Европейската зелена сделка е на масата на преговорите. Немското председателство заяви, че сделката е в топ три на неговите приоритети. Което означава, че в следващите няколко месеца всички нейни параметри ще бъдат обсъждани и интересът на Стара Загора,..

публикувано на 05.06.20 в 18:44

Ръководствата на Тракийския университет и БСК обсъдиха възможностите за сътрудничество

Ректорското ръководство на Тракийски университет – Стара Загора начело с ректора доц. д-р Добри Ярков и представители на Българската стопанска камара с председателя ѝ Радосвет Радев проведоха работна среща на територията на висшето учебно заведение,..

публикувано на 05.06.20 в 18:20
Стара Загора - Държавна опера

Спектаклите на Държавна опера-Стара Загора отново пред публика

След дългата принудителна пауза заради пандемията от коронавирус, Държавна опера – Стара Загора възобновява творческата си дейност пред публика.  Операта ще стартира спектаклите си на открито на сцената на Античния форум „Августа Траяна“ при 50% заетост..

публикувано на 05.06.20 в 15:54

Под 30 % е посещаемостта на детските градини в Ямбол

Под 30 процента от децата в Ямбол са отишли на детска градина през първите дни след тяхното отваряне. Очаква се посещаемостта да се увеличи още през следващата седмица, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Детските заведения на територията..

публикувано на 05.06.20 в 15:16
Парк

13 проекта се състезават в конкурса за многофункционална спортна зала

Проведе се първото закрито заседание на журито, оценяващо постъпилите 13 предложения в конкурса за идеен проект за изграждане на многофункционална спортна зала в старозагорския парк „Артилерийски“. Експертно жури с председател  проф. д-р инж. Иван Марков..

публикувано на 05.06.20 в 14:18
Община Казанлък поздрави жителите за Празника на града с пищно цветно пано от 72 000 розови цвята, обединени в една красива роза.

Роза от 72 000 цвята ухае в Казанлък (снимки)

Община Казанлък поздрави жителите за Празника на града с пищно цветно пано от 72 000 розови цвята, обединени в една красива роза – символ на единството на всички жители на общината в една общност, която тачи и празнува своите традиции и във време на..

публикувано на 05.06.20 в 13:40

335 са подадените заявления по мярката "60/40" в Бюро по труда - Стара Загора

Като успешна определи към момента програмата „60/40“ за регион  Стара Загора Любен Георгиев, директор на дирекция Бюро по труда – Стара Загора. 335 са подадените заявления до днес в дирекцията. Най-много -111 заявления са входирани през месец..

публикувано на 05.06.20 в 13:03