Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатен ще е достъпът за ученици в спортните и културни институции

Пенка Чавдарова

Спортните зали, плувният басейн, библиотеките, обсерваторията, градската художествена галерия и историческият музей ще бъдат отворени за посещение и занимания на деца и ученици от Стара Загора, съобщи Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование” в общината. До 31 юли входът във всички институции за учащи е свободен. За любителите на изобразителното изкуство, спортните и народните танци Обединеният детски център също ще предлага безплатно почасови занимания през лятото.

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Свиленград организира дарителска кампания за пострадалите от пожарите ферми

Общо 165 тона храна са осигурени с отпуснатите с решение на общинския съвет в Свиленград 20 хил. лв. за селскостопанските животни в районите пострадали от пожари. Вече се доставя и на най-нуждаещите се фермери в селата Левка, Равна гора и..

публикувано на 19.07.24 в 10:01
Живко Тодоров

Община Стара Загора ще подмени екипировката на доброволците

Работи се за подновяване на екипировката и оборудването на доброволните отряди към община Стара Загора. Това каза за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. Той още веднъж благодари на всички включили се в гасенето на големия пожар на Седми..

публикувано на 19.07.24 в 09:46

Спокойствие на пазара на храни в средата на юли

Стойността на зеленчуците, плодовете и основните хранителни продукти тази седмица са напълно идентични с тези през същия период на миналата година, увери председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Стойността на малката потребителска кошница от 30..

публикувано на 19.07.24 в 09:20
Снимка: НИМХ

Оранжев код за високи температури и обилни валежи с гръмотевици

Оранжев код за високи температури и обилни валежи с гръмотевици е в сила  днес за 6 области.  Това са областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където има и опасност от градушки, обявиха от НИМХ. С изключение на област..

публикувано на 19.07.24 в 07:48

Пожарът в Харманли e овладян

Пожарът в Харманли, който вчера стигна застрашително до бензиностанция и имаше опасност от взрив е локализиран. Стихията е унищожила 1000 дка. Пламъците пометоха още 10 вили, една кошара с овце и 150 дка борова гора. На място остават 5 екипа на..

публикувано на 19.07.24 в 07:44

Продължава борбата с големия пожар около Воден

Продължава борбата с големия пожар около Воден и близките села . Вчера огънят достигна, граничното с Турция, село Крайново . В Крайново са изгорели къщи , някои от тях - обитаеми, а част от жителите бяха евакуирани.  Помощ за гасенето е дошла и от..

публикувано на 19.07.24 в 07:22

Три къщи, стопански постройки и 1300 дка погълна пожара край село Димитриево

Обстановката в района на пожара в чирпанското село Димитриево вече се нормализирала, сочи обобщението на оперативния щаб и противопожарните екипи след извънредната ситуация в селото, съобщи кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов. Движението на..

публикувано на 18.07.24 в 22:54

Пожарът край Харманли е ограничен

Пожарът, възникнал днес следобед край град Харманли е ограничен и към момента няма опасност за населението и вилната зона на града, информират от общинския пресцентър. В гасенето на пожара се включиха 12 автомобила на „Пожарна безопасност и..

публикувано на 18.07.24 в 22:42

Продължава гасенето край Харманли, вече няма опасност от взрив

Продължава борбата с пожара в района на Харманли на изхода към Любимец. Екипите на пожарната са предотвратили възможността да стигне до близката бензиностанция и цистерните с гориво. Пожар пламна край бензиностанция в Харманли, има опасност от взрив..

публикувано на 18.07.24 в 19:04

42-годишен мъж е задържан за пожара в село Димитриево

Умишлено предизвикан пожар изпепели къщи в чирпанското село Димитриево и спря влаковете в района. В 11:36 часа днес е постъпил сигнал за пожар в селото. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната, информират от пресцентъра..

публикувано на 18.07.24 в 17:32