Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неправоспособен мотопедист загина в района на с. Опан

Неправоспособен мотопедист загина в района на с. Опан

Неправоспособен мотопедист е загинал при катастрофа в района на с. Опан, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Вчера около 01.00 ч. по пътя между селата Опан и Тракия, посока запад, се е движил нерегистриран мотопед „Симсон”, управляван от неправоспособен 31-годишен мъж от с. Ягода. Поради движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над мотопеда и се блъснал в мантинелата в ляво по посоката на движение. Вследствие на удара мъжът загинал на място. Образувано е досъдебно производство.

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оставиха в ареста димитровградчани задържани с незаконно оръжие

Двамата димитровградчани, арестувани при акция на ГДБОП остават в ареста. Това реши състав на Районен съд Димитровград днес. Най-тежката мярка за неотклонение е за Димитър Кехайов – Македонеца и Николай Колев. Антимафиотите ги задържаха заради..

публикувано на 19.07.24 в 15:57
Маргарита Крумова и Ива Духтева

"Знатните фамилии и техните къщи“ е темата на новите туристически турове в Стара Загора

На изключително голям интерес се радва инициативата "Неразказани истории по правите улици" в Стара Загора, разказа Маргарита Крумова, началник на отдел „Туризъм“ в общината. През тези почивни дни от 10 часа започва и новият тур на тема „Знатните..

публикувано на 19.07.24 в 15:53

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад. В гасенето участват 4 хеликоптера - два български и два чешки , а при необходимост ще се включат вертолети от Франция и Испания .  На място са стотици пожарникари, горски служители и..

публикувано на 19.07.24 в 15:09

Екипите на Спешна помощ са готови да реагират при пожари

Екипите на Спешния център в Стара Загора са реагирали на множество сигнали за колабирали в жегите през последните дни. На 12-часово дежурство сигналите са били между шест и десет, предимно за възрастни и хора със съпътстващи заболявания, които са..

публикувано на 19.07.24 в 13:24
Тракийски университет, Стара Загора

На 91% е изпълнен приемът на студенти в Тракийския университет

План-приемът за бакалаври и магистри за новата учебна година в Тракийския университет е изпълнен на 91%, съобщи за Радио Стара Загора проф. Нели Грозева, заместник ректор по учебната дейност. Общо 1361 са местата за студенти държавна поръчка...

публикувано на 19.07.24 в 13:20

Катастрофа край Богомилово, двама са пострадали

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово.  Сигнал за пътния инцидент, станал до бензиностанцията на изхода на селото, е получен малко след 12:30 часа.  Има пострадали. Това потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там посочват, че..

публикувано на 19.07.24 в 12:56

90 студенти ще могат да се обучават в новата специалност на Тракийски университет

"Киберсигурност и електронно управление" е новата специалност от каталога на Тракийски университет. Засега ще бъде само в редовна форма на обучение. Програмата е бакалавърска в рамките на 4-годишно обучение. Екип от преподаватели експерти с доказан опит..

публикувано на 19.07.24 в 12:44

Разпали се едно от огнищата на пожара край Стара Загора

Силните пориви на вятъра са разпалили едно от огнищата на пожара на Седми километър край Стара Загора. На място са изпратени четири екипа на пожарната. Те са овладели бързо огъня, съобщи областният управител на Стара Загора Методи Марков. На място..

обновено на 19.07.24 в 11:53

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

С богата програма, в събота, под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му. На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в..

публикувано на 19.07.24 в 11:15
Община Стара Загора

Отмениха частичното бедствено положение в Стара Загора

Днес, 19 юли, от 9.30 часа се отмени обявеното частично бедствено положение в Стара Загора, информират от пресцентъра на общината.  До него се стигна след възникналия в района на „7-и километър“ пожар в началото на тази седмица. „И през..

публикувано на 19.07.24 в 10:57