Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

503 домови кражби за половин година в Старозагорска област

police

503 домови кражби са били извършени в Старозагорска област през първите шест месеца на годината, съобщават от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Разкрити от тях са малко над 22%. През първото полугодие на миналата година кражбите от жилища са били със 106 повече, а разкриваемостта е била 16,44%.През летните месеци, когато повече жилища остават необитаеми за по-дълго, не се забелязва тенденция на завишаване на броя на домовите кражби. Характерен при тях е начинът на извършване, съобщи говорителят на ОД на МВР в Стара Загора Ваня Кръстева.

 

По публикацията работи: 682


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Глобиха трима за изхвърляне на строителни отпадъци

За една седмица са издадени три акта за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци на общинска земя в Старозагорско, съобщават от общинския пресцентър. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби..

публикувано на 26.08.24 в 16:42
снимка: Живко Иванов

Пожарът край Дълбоки се разраства

Огънят, който избухна в следобедните часове, е влязъл в с. Дълбоки и е унищожил няколко двора , съобщи за радио Стара Загора областният управител Методи Марков.  Борбата на пожарникарите да запазят къщите продължава.  В същото време, заради..

публикувано на 26.08.24 в 16:26
с. Дълбоки,
снимка: Христина Янкова

Огнеборци гасят два пожара край Стара Загора

Пожарите са избухнали почти едновременно между 13:45 и 14:30 часа.  Огънят се разпространява на голяма площ между селата Дълбоки и Оряховица , съобщават от пожарната.  На място работят три екипа, подпомогнати от горски служители. Изпратена е..

публикувано на 26.08.24 в 15:59
прохода

Спират за час движението през Шипка

От 17 ч. до 18 ч. днес​ временно се ограничава движението по път I-5 Проход ,,Шипка'' - Казанлък поради провеждането на кръг от Международната колоездачна обиколка на България, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Трафикът е..

публикувано на 26.08.24 в 14:52

Пострадалият машинист е получил обгазяване докато гаси запаленият локомотив край Чирпан

Пострадалият машинист, който участва в гасенето на запалилият се снощи край Чирпан локомотив на влака от Варна –Пловдив вече е изписан от болницата в Стара Загора. Той е приет с обгазяване, но е отказал да остане за наблюдение в болничното..

публикувано на 26.08.24 в 14:44

Град Гълъбово става на 55 години

Днес Гълъбово чества 55 години от обявяването за град. Официалното откриване на празниците  е от 11 часа пред сградата на Общината. Но по традиция празничната програма ще продължи с разнообразни събития до края на седмицата. Това каза за Радио Стара..

публикувано на 26.08.24 в 14:42
с. Дълбоки,
снимка: Христина Янкова

Два пожара край Стара Загора гасят огнеборците

Пожарите са избухнали почти едновременно между 13:45 и 14:30 часа.  Огънят се разпространява на голяма площ между селата Дълбоки и Оряховица , съобщават от пожарната.  На място работят три екипа, подпомогнати от горски служители. Изпратена е..

публикувано на 26.08.24 в 14:39

Жена е загинала при пожар в къща в село Партизанин

64-годишна жена загина при пожар в къща в село Партизанин, община Братя Даскалови. Сигнал за инцидента е подаден в неделя малко преди 18 часа в районното управление на полицията в Чирпан, информират от пресцентъра на областната дирекция на МВР...

публикувано на 26.08.24 в 12:44

Вторият етап от колоездачната обиколка на България финишира в Казанлък

Вторият етап от 71-та Международна колоездачна обиколка на България се провежда днес, като старта ще бъде даден в Троян в 14,30, а колоната финишира в Казанлък.  Движението ще бъде ограничено в няколко населени места, съобщиха от Агенция пътна..

публикувано на 26.08.24 в 12:07

Президентът ще подпише указ за назначаването на правителство

Предсрочните парламентарни избори ще бъдат на 27 октомври. Утре второто служебно правителство на Димитър Главчев ще се закълне пред Парламента. Това обяви президентът Румен Радев след като одобри представения състав на служебния кабинет обяви, че ще..

публикувано на 26.08.24 в 11:05