Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в квартал "Лозенец"

Пожар

Пожар гори в старозагорския квартал „Лозенец”. На тел. 112 към 12.50 е подаден сигнал за пожар в кв. „Лозенец”, в района на Млечна кухня в града. Горели са сухи треви и храсти. Два екипа на ПБЗН са на място и в момента се доизгасява.

По публикацията работи: 690


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Хасково

В Хасково заседава стария общински съвет

Днес за първи път в Хасково заседава старият Общински съвет с мандат 2019-2023 година. Това се налага заради касирането на изборите и назначаването с указ за провеждането на нови на 23 юни. Дневният ред съдържа 20 точки. В началото на заседанието..

публикувано на 26.04.24 в 10:07

Подреждат изложба в село Остра могила

Народно читалище „Пробуда-1927г“ в старозагорското село Остра могила за първи път представя изложба на творци живеещи или свързани със селото. Картини, приложно изкуство и дърворезба са подредени в експозицията. Събитието ще започне с водосвет..

публикувано на 26.04.24 в 09:27

Градушката удари и село Шивачево

Ледена покривка на места се образува след падналия град и пороен дъжд вчера следобед в град Шивачево, община Твърдица. Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта.  Очаква се градушката да е нанесла щети по насажденията извън града, каза..

публикувано на 26.04.24 в 08:41

Щети след градушката и в старозагоркото село Калояновец

Щети нанесе снощната градушка и в старозагорското село Калояновец. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Радостина Калчев, кмет на селото. Сигнали са подадени за унищожени овошки, картофи и ягоди. Направен е обход само на селото, а..

публикувано на 26.04.24 в 08:41

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите

Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева от днес . Очаква се да бъдат  налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по..

публикувано на 26.04.24 в 08:26

Цена на агнешкото над 28лв не е нормална, от производител излиза 10-12лв.

Продължават да падат цените на зеленчуците и плодовете, най-сериозно при краставиците. Те ще и продължат да поевтиняват. Това каза за Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Потребителската кошница тази седмица е точно толкова,..

публикувано на 26.04.24 в 08:20

Предимно слънчево време ни очаква в последния работен ден

През деня ще е предимно слънчево. След обяд главно над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми . Ще духа слаб предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°. В планините ще..

публикувано на 26.04.24 в 05:00

Градушката нанесе щети над земеделски площи и в село Баня

Силна градушка удари новозагорското село Баня вчера следобед. Късовете са с големината на яйца. Нанесени са изключително тежки поражения. Напълно унищожена е реколтата от пшеница, картофи и рози.  Земеделецът Генчо Колев сподели, че загубите от..

публикувано на 26.04.24 в 04:54

Катастрофа затруднява движението по Подбалканския път край Николаево

Временно движението по Подбалканския път в участъка между град Николаево и село Ветрен се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП и се регулира от пътна полиция, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". По първоначална информация два..

публикувано на 25.04.24 в 19:31

Порой и ситна градушка и в Стара Загора

Пороен дъжд и ситна градушка се изляха над Стара Загора малко след 18.30 ч. За секунди част от улиците побеляха от ледени парчета с размера на грах. Улиците в централната част на града се наводниха. Зам.-кметът на Стара Загора Радостин Танев съобщи, че..

публикувано на 25.04.24 в 19:10