Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Стоев: Регистрационните и лицензионните режими са на централно ниво

Георги Стоев

Голямата тежест за бизнеса е свързана с регистрационните и лицензионните режими на централно ниво, а мерките, които предлага на този етап икономическият министър Деляна Бобева са свързани с местната власт. Това каза за Радио Стара Загора икономистът Георги Стоев по повод внесените днес в Министерския съвет 88 мерки за намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите. По думите му е необходимо да се издадат препоръки и предписания към местните органи да оптимизират административните си услуги:

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Сливен

Близо 14 милиона лева финансиране ще получи „Индустриален парк Сливен"

Близо 14 милиона лева финансиране ще получи „Индустриален парк Сливен" ЕООД от Министерство на иновациите и растежа. Договорът между двете страни вече е подписан, съобщиха от община Сливен. Финансирането е осигурено чрез Плана за възстановяване и..

публикувано на 20.07.24 в 17:29

В Сливен започват проверки на земеделци за противопожарно оборудване

В област Сливен мобилни групи започват проверки на местата и дейностите с висок риск от възникване на пожари. Екипите са сформирани по заповед на областния управител Чавдар Божурски. В тях влизат представители на пожарната, полицията, горски и Областна..

публикувано на 20.07.24 в 17:25

Двама мъже пострадаха тежко след сбиване в Раднево

На 19.07.2024г. в 18:33 часа, в  РУ-Раднево е получен сигнал за сбиване в гр. Раднево. На място незабавно е изпратен полицейски екип. Установено е, че около 18:30 часа е възникнал скандал между няколко лица - от една страна двама мъже на 45 и 34..

публикувано на 20.07.24 в 13:16

Покривът на Второ основно училище в Стара Загора протече, наводниха се стаи

Няколко класни стаи и Актовата зала във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” в Стара Загора  са се наводнени след протичане на покрива при падналия дъжд вчера. Това съобщи, в социалните мрежи, директорът на училището Милена Желязкова. Г-жа..

публикувано на 20.07.24 в 12:06

Президентът Румен Радев : Най-важно е да се локализира пожарът ...Има време за доклади и анализи

Президентът Румен Радев посети една от тежко засегнатите от пожари общини - Болярово. Той благодари на пожарникарите, военнослужещите, горските служители, стотиците доброволци и местната власт за това, че  не са допуснали загуба на човешки живот. " Оттук..

публикувано на 20.07.24 в 10:16

Катастрофа на АМ "Тракия" затруднява движението

Движението на 160-и километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, в района на Чирпан, област Стара Загора, се осъществява в аварийната лента поради пътен инцидент. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". От там призовават шофьорите да се..

публикувано на 20.07.24 в 10:09
Снимка:Даниела Костова

Пети ден продължава борбата с пожарите в община Болярово

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава въведеното от кмета Христо Христов частично бедствено положение в седем села. Днес в района на пожара се очаква да пристигне президентът Румен Радев...

публикувано на 20.07.24 в 09:22

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

С богата програма под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му. На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в четата на..

обновено на 20.07.24 в 09:20

Забраняват влизането в язовир "Копринка", ще се ползва от самолети за пожарите

Забранява се влизането във водите на язовир "Копринка" с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък. Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват..

публикувано на 19.07.24 в 18:10

Клуб за бъдеще - Стара Загора помага на пострадалите в село Воден

Клуб за Бъдеще - Стара Загора организира посещение до с. Воден с цел да се занесат провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщават на страницата си в социалните мрежи от клуба. Те анонсират, че се събират  между 8:30 и 10:30..

публикувано на 19.07.24 в 17:24