Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от "Ремотекс" с отворено писмо до премиера

"Ремотекс"

 

Протестиращите работници от  ”Ремотекс”, настояват в отворено писмо до премиера Орешарски, лично да се ангажира с конкретен срок за изкупуването на предприятието от държавата, с което да им бъдат гарантирани работата и доходите. Те ще направят опит да го връчат лично на Пламен Орешарски днес в Стара Загора, на срещата му с представители на бизнеса от 11 ч. в хотел „Верея”. Това съобщи за Радио Стара Загора Диана Георгева, член на инициативния комитет на протестиращите. Вчера министърът на икономиката Драгомир Стойнев обяви, че ще има конкурс за оценител на  ”Ремотекс”. Според г-жа Георгиева, работниците повече не могат да чакат, защото гладуват, разпродават имуществото си и дори не могат да купят лекарства за децата си.

 

По публикацията работи: 680


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С още ден се удължава ремонтът на възлово кръстовище в Стара Загора

Община Стара Загора съобщава, че във връзка с извършването на строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики" и ул. „Св. Отец Паисий", се удължава с един ден срокът на затваряне на кръстовището до  16.07.2024 г ...

публикувано на 11.07.24 в 16:37

Община Ямбол разкрива пункт за минерална вода, заради горещото време

Община Ямбол ще предостави на своите граждани минерална вода в петък, 12 юли, поради обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен жълт код за високи температури. Ще бъде обособен временен пункт пред централния..

публикувано на 11.07.24 в 16:35

Университетски симулационен център ще бъде изграден в Тракийски университет – Стара Загора

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков и главният мениджър и директор на Ветеринарния симулационанен център д-р Здравко Тодоров посетиха Бернския интердисциплинарен ветеринарен симулационен център към университета в Берн, Швейцария. Те бяха..

публикувано на 11.07.24 в 16:30

Започва ремонт на втората база за въздушните линейки край Сливен

Започва ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух - "Bulgaria Heli Med Service" (HEMS) на летище „Бършен" край Сливен. Днес служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков обяви началото на ремонта...

публикувано на 11.07.24 в 16:23

Областният съвет на ДПС в Кърджали подкрепи Доган, в Хасково още нямат позиция

Общинската структура на ДПС в хасковските Минерални бани излезе с призив към областния съвет на партията да подкрепят Ахмед Доган. До момента няма отговор от областното ръководство, информира кореспондентът ни Христо Христов. Мехмед Атаман, който е..

публикувано на 11.07.24 в 16:14
Христо Панчугов

Разпадът в ДПС не крие опасност за етническия мир в страната

Няма опасност за етническия мир в страната, коментира по Радио Стара Загора политологът Христо Панчугов, след като почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставките на председателя на движението Делян Пеевски и четирима негови заместници...

публикувано на 11.07.24 в 15:46

Масово съхнене застрашава боровите гори в Старозагорско и Хасковско

Масово съхнене застрашава боровите гори в Югоизточното държавно предприятие- Сливен. Това обяви на форум в Стара Загора посветен на този проблем инж. Димчо Радев, директор на горското предприятие. Причината са климатичните промени и развитието на..

публикувано на 11.07.24 в 13:56

Димитър Николов напусна парламентарната група на ДПС

Димитър Николов е поддал заявление за напускане на парламентарната група на ДПС, съобщи председателстващият заседанието на парламента Росица Кирова, предава БТА. Димитър Николов е народен представител от ямболския регион.  По-рано днес заявление за..

публикувано на 11.07.24 в 13:22

Мъж е подпалил по невнимание вилата си, приготвяйки зимнина с открит огън

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар във вила в местността „Моллова гора“ край град Сливен.  Сигналът е получен в 13,26 часа на 10 юли. В гасенето са се включили 2 екипа на пожарната.  Пострадали няма. Унищожени са..

публикувано на 11.07.24 в 11:38

Двойно повече пожари в Старозагорско в сравнение с миналия юли

Почти двойно повече пожари за първите 10 дни на юли отчитат от пожарната в Стара Загора в сравнение със същия период на миналата година.  От началото на месеца екипите на регионалната дирекция са реагирали на 172 произшествия срещу 95 за 2023 година,..

публикувано на 11.07.24 в 11:31