Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас обсъждат бъдещето на парк "Странджа"

Парк Странджа

Опазването на Природен парк "Странджа" ще обсъждат в Бургас протестиращи, представители на екологични организации,  кметовете на общините Царево, Приморско и Малко Търново, както и ръководители на държавни институции. Очаква се на срещата да бъдат разгледани конфликтните територии, включени в актуализирания Общ устройствен план на община Царево, който според природозащитниците ще доведе до презастрояване на Черноморското крайбрежие.

По публикацията работи: 680


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Криминалисти задържаха ало измамник, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

82-годишна стана жертва на телефонна измама в Гълъбово , съобщиха от полицията. Сигналът е подаден вчера в  местното полицейско управление. Органите на реда установяват, че потърпевшата е станала жертва по схемата "съдействие на полицията" и е оставила под..

публикувано на 07.08.24 в 11:25

Мащабни проекти реализират в Чирпан

Пожарната в Чирпан получи два нови автомобила, съобщи кметът на града Ивайло Крачолов в студиото на Радио Стара Загора. За първи път Чирпан има толкова добре обезпечена противопожарна служба. Единият автомобил е високопроходим и специализиран за гасене на..

обновено на 07.08.24 в 10:21

Овладян е пожарът край Харманли и Тополовград

Пожарът, който стана причина да се обяви бедствено положение вчера в общините Харманли и Тополовград, е овладян. Това каза директорът на хасковската пожарна Митко Чакалов тази сутрин. По думите му пламъците са обхванали 12 000 дка гора, сухи треви и..

публикувано на 07.08.24 в 08:12

Започва изплащането на пенсиите за август

Изплащането на пенсиите през август чрез пощенските станции започва от днес и ще приключи до 20 август, съобщиха от Националния осигурителен институт. Днес пенсии ще получат пенсионерите, които получават парите си по банков път. Обезщетенията за..

публикувано на 07.08.24 в 08:07
Снимката е илюстративна

Обявиха бедствено положение в общините Харманли и Тополовград заради голям пожар

Бедствено положение е обявено в общините Харманли и Тополовград заради пожар край село Черепово . Огънят се движи в посока на селата Изворово и Главан, съобщи зам.-областният управител на Хасково Митко Петров пред кореспондента ни Христо Христов...

публикувано на 06.08.24 в 17:50

Шофьори с увреждания подновяват книжките си в други градове

Старозагорски шофьори с увреждания , които трябва да подновят книжките си, минават през ТОЛЕК в други градове. Причината е, че в Стара Загора няма Транспортна областна лекарска експертна комисия . Това може да стане само след решение на..

публикувано на 06.08.24 в 16:27
Снимка: община Стара Загора

Клип на Bulgaria Wants You представи Стара Загора като Град на възможностите

Стара Загора е първата община у нас, която се включи в инициативата Bulgaria Wants You от самия й старт, подкрепя я и я следва в най-значимите й събития. Това каза днес началникът на Отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ Росица Райкова,..

публикувано на 06.08.24 в 15:34

Датчици ще следят качеството на въздуха в димитровградско училище

  В Основно училище „Алеко Константинов“ в Димитровград от новата учебна година специални датчици ще следят за нивото на концентрация на въглероден диоксид в класните стаи. Инициативата е реализирана от неформалната организация  „Дишай..

публикувано на 06.08.24 в 13:31

Национален ученически конкурс "Паметникът на Свободата" обявиха в Габрово

Национален ученически конкурс за рисунка на тема "Паметникът на Свободата" организират в Габрово.  Той е част от инициативите, посветени на 147-годишнината от епичните августовски боеве на Шипка и 90 години от освещаването на Паметника на Свободата на..

публикувано на 06.08.24 в 13:25
Снимка: МО

Военни унищожиха невзривен боеприпас, открит в старозагорското село Борилово

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в старозагорското село Борилово, съобщиха от Министерството на отбраната.  Специализиран екип от батальона за защита на силите от състава на 2-ра Тунджанска механизирана..

публикувано на 06.08.24 в 13:22