Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Старозагорка е първият млад будител, спечели конкурс сред 200 колеги

Рая Стефанова

26-годишната Рая Стефанова от Стара Загора събра 37,25% от зрителския вот  в първия национален конкурс за млади учители – „Младите будители”. Тя е начален учител във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков”.
Конкурсът бе организиран от  телевизия "NEWS 7". В него се включиха над 200 млади преподаватели от цялата страна, които разказаха историите си в телевизионни репортажи, а зрителите гласуваха за тях. "Не съм очаквала, че аз ще я получа, но разбира се, тайно се надявах. Бях приятно изненадана, че има толкова много млади учители в България, които са открили това състезание. Пиемам я от една страна като лично признание, от друга като награда за Второ основно училище и като награда за цяла Стара Загора. Горда съм, че Стара Загора спечели тази награда", каза за Радио Стара Загора Рая Стефанова.Наградата за победителката е плакет, грамота и едногодишна учителска заплата.

Още от категорията

Изграждат допълнителен корпус на Природоматематическата гимназия в Казанлък

Допълнителна сграда с 12 класни стаи ще бъде построена за нуждите на Природоматематическата гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък. Община Казанлък е получила одобрение по проект от Министерството на образованието и науката. По него се предвижда още  и..

публикувано на 18.01.21 в 11:09
Тракийски университет, Стара Загора

Тракийският университет има готовност за възстановяване на практическите дейности

Тракийският университет в Стара Загора има готовност след заповедта на министъра за възстановяване на практическите дейности да организира учебния процес. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора доц. Нели Грозева, заместник ректор по учебната..

публикувано на 18.01.21 в 10:28

Възстановяват учебните практики в професионалните училища

От днес присъствено в училище ще протичат  учебни практики, изпити, олимпиади и състезания, които не могат да се провеждат дистанционно. Това ще става при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съгласно последната заповед на здравния..

публикувано на 18.01.21 в 10:18

В Ямбол се очаква нова пратка ваксини

В Регионалната здравна инспекция в Ямбол днес се очаква да бъдат доставени ваксините за реимунизация на първите 100 медици, имунизирани в края на миналата година. Общо 278 лекари, медицински сестри и джипита са ваксинирани до момента в Ямбол. От 19..

публикувано на 18.01.21 в 06:20

Празнуваме Атанасовден!

Православната ни църква почита свети Атанасий Велики, ревностен защитник на християнското учение от арианската ерес.  Светецът е роден в края на III век в Александрия. На 28-годишна възраст е бил ръкоположен за архиерей. Участвал е в Първия Вселенски..

публикувано на 18.01.21 в 06:17

77 случая на коронавирус, положителни са под 7% от пробите

77 са новите случаи на коронавирусна инфекция при направени 1194 теста. Това показват данните в единния информационен портал към полунощ. Положителни са под 7% от пробите. Като оздравели са отчетени 396 души, починали са 9. В болница остават 3485..

публикувано на 18.01.21 в 06:15

143 години от освобождението на Сливен от османско иго

Днес се навършват 143 години от освобождението на Сливен от османско иго. Заради пандемичната обстановка в страната тази година, паметната за града дата не беше отбелязана официално с църковен и военен церемониал, и общоградско поклонение.  Пред морената..

публикувано на 17.01.21 в 16:01

В Болярово искат укрепване на дигата на река Поповска

За незабавно укрепване на дигата на река Поповска и почистване на коритото, настояват от община Болярово в писмо до областния управител на Ямбол. При проливните дъждове в село Попово бяха наводнени дворове, мазета и приземни етажи на 13 къщи, информира..

публикувано на 17.01.21 в 11:58

Спада броят на новорегистриранит случаи на коронавирус

620 са ваксинираните до днес лица в област Стара Загора, 5 са новорегистрираните случаи на   коронавирус от последното денонощие, сочат данните от Единния информационен портал. Общият брой на установените новозаразени през последното денонощие са..

публикувано на 17.01.21 в 10:20

Ямбол чества 143 години от Освобождението на града

Ямбол отбелязва днес 143 години от Освобождението си от османско владичество. Официалната церемония ще се състои пред паметната плоча на мястото, където са посрещнати руските войници от 23-ти Донско-казашки полк през 1878 година, предвождани от..

публикувано на 17.01.21 в 09:00