Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Живко Тодоров излиза на терена срещу отбор на журналистите в Стара Загора

Живко Тодоров

На 28 и 29 юни Стара Загора ще бъде домакин на седмия полуфинален кръг от "Kamenitza Фен Купа 2014". Мачовете ще се играят на изкуствения терен над стадион Берое. Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще открие официално турнира в 12,30 ч. Той ще излезе и на терена като капитан на отбора на община Стара Загора, който ще играе в традиционния демонстративен мач, след откриването в събота, срещу отбор на местни журналисти. Сред официалните гости се очаква да бъдат легендата на ПФК „Берое" Петко Петков, най-успешният треньор в историята на зелените Евгени Янчовски и футболисти от шампионския отбор на „Берое" от 1986 г. Водещи на турнира ще са познатите на всички фенове Иво Райчев и Добри Атанасов. В борбата за определяне на следващите двама претенденти за "Маракана" ще се включат 32 тима, преминали квалификационната фаза измежду близо 120 отбора от областите Стара Загора и Сливен. С много емоции ще бъде съпътстван и финалният мач, който ще се проведе от 13:00 часа в неделя (29 юни). Веднага след края му, около 13:30ч, новите регионални шампиони в града на липите ще бъдат наградени на специална церемония. Информация от пресцентъра на община Стара Загора.

 

По публикацията работи: 680


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около 400 овце са умъртвени заради шарка в радневското село Свободен

Всички, около 400 животни от стопанството в радневското село Свободен, които в петък дадоха положителни резултати за шарка, вече са умъртвени. Това каза за Радио Стара Загора директорът на БАБХ – Стара Загора д-р. Дамян Миков и уточни, че от 1996..

публикувано на 14.10.24 в 15:28

Третират срещу борова процесионка терени в кв. „Три чучура-север“ в Стара Загора

Продължават дейностите по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка в община Стара Загора, като утре, 15 октомври,  ще започне третирането на терени, засегнати от вредителя, в кв. „Три чучура-север“, информират от общинска..

публикувано на 14.10.24 в 15:23

На 17 октомври ще се проведе отложеният тест на Системата за ранно предупреждение

На 17 октомври, четвъртък, ще бъде проведен отложеният национален тест на Системата за ранно предупреждение при извънредни ситуации и бедствия BG-Alert.  В продължение на половин час - от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането..

публикувано на 14.10.24 в 15:12

Деветокласниците днес се явиха на изпит по природни науки

Министерството на образованието и науката миналата година взе решение изпитът по природни науки за деветокласниците да бъде се провежда чрез електронни устройства . Днес учениците се явиха на тестът, който се състои от учебен материал по три..

публикувано на 14.10.24 в 14:26

Девет двойки участват в избора за млади омбудсмани в Стара Загора

Девет двойки от различни старозагорски училища ще участват в надпреварата за избор на Млад омбудсман и Заместник млад омбудсман на Млада Загора, съобщи Иванка Сотирова, обществен посредник на Стара Загора, цитиран от пресцентъра на общината...

публикувано на 14.10.24 в 12:43

Осем задържани при спецоперация срещу купения вот в Сливенско

Осем души са задържани при специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове и битовата престъпност в Сливенска област. Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва..

публикувано на 14.10.24 в 12:28

Двама загинали при катастрофи в Ямболско през октомври

От началото на октомври на територията на Ямболска област са станали четири тежки пътно транспортни произшествия с двама загинали и петима с настанени в болница с опасност за живота. Въпреки това от пътната полиция отчитат значителен спад на тежките..

публикувано на 14.10.24 в 12:25

Гълъбовци протестират срещу частна фирма защото е пренебрегнала общинска оферта

Протестиращи от Гълъбово затвориха за два часа общински път край село Медникарово, водещ към завод за производство на строителни материали от гипс. Протестът е организират от инициативен комитет от жители на община Гълъбово, които настояват за..

публикувано на 14.10.24 в 11:47

Над 2.6 млн.лв осигурява Държавата за дом за пълнолетни лица с физически увреждания

Николаево  е една от трите общини в област Стара Загора, определена за изграждане на  дом за пълнолетни лица с физически увреждания .  Местната власт  вече работи по проекта, а  средствата  за реализацията му -  малко над 2 милиона и 600 хиляди..

публикувано на 14.10.24 в 10:00
Община Нова Загора

Петковден е празник на Нова Загора

По традиция Нова Загора отбелязва своя празник на 14 октомври - Петковден. Богата културна програма очаква жителите и гостите на града в празничния ден. Празникът на Нова Загора започва със света литургия в храм "Св. Петка Търновска" от 9:00..

публикувано на 14.10.24 в 09:02