Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Библиотека Родина събира играчки за децата от Добрич и Варна

Библиотека Родина

Библиотека "Родина" – Стара Загора се включва в кампанията "Помощ за хората в беда" на Националният алианс за работа с доброволци и открива два пункта за събиране на играчки, занимателни игри, конструктори, книжки за оцветяване, моливи, пастели, блокчета. Даренията са в помощ на децата на пострадалите от наводненията във Варна и Добрич и ще бъдат събирани до 10 юли.

От миналата година старозагорската библиотека е част от Националния алианс за работа с доброволци (НАРД) и има свой доброволчески център. От даренията ще се комплектоват подаръчни пакети, които ще бъдат доставени с вече осигурен транспорт до конкретни деца (по изготвен от местните органи и НАРД списък) в засегнатите региони, както и в Детските занимални на открито, уточнява Мима Атанасова от "Родина":

По публикацията работи: 680


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около 400 овце са умъртвени заради шарка в радневското село Свободен

Всички, около 400 животни от стопанството в радневското село Свободен, които в петък дадоха положителни резултати за шарка, вече са умъртвени. Това каза за Радио Стара Загора директорът на БАБХ – Стара Загора д-р. Дамян Миков и уточни, че от 1996..

публикувано на 14.10.24 в 15:28

Третират срещу борова процесионка терени в кв. „Три чучура-север“ в Стара Загора

Продължават дейностите по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка в община Стара Загора, като утре, 15 октомври,  ще започне третирането на терени, засегнати от вредителя, в кв. „Три чучура-север“, информират от общинска..

публикувано на 14.10.24 в 15:23

На 17 октомври ще се проведе отложеният тест на Системата за ранно предупреждение

На 17 октомври, четвъртък, ще бъде проведен отложеният национален тест на Системата за ранно предупреждение при извънредни ситуации и бедствия BG-Alert.  В продължение на половин час - от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането..

публикувано на 14.10.24 в 15:12

Деветокласниците днес се явиха на изпит по природни науки

Министерството на образованието и науката миналата година взе решение изпитът по природни науки за деветокласниците да бъде се провежда чрез електронни устройства . Днес учениците се явиха на тестът, който се състои от учебен материал по три..

публикувано на 14.10.24 в 14:26

Девет двойки участват в избора за млади омбудсмани в Стара Загора

Девет двойки от различни старозагорски училища ще участват в надпреварата за избор на Млад омбудсман и Заместник млад омбудсман на Млада Загора, съобщи Иванка Сотирова, обществен посредник на Стара Загора, цитиран от пресцентъра на общината...

публикувано на 14.10.24 в 12:43

Осем задържани при спецоперация срещу купения вот в Сливенско

Осем души са задържани при специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове и битовата престъпност в Сливенска област. Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва..

публикувано на 14.10.24 в 12:28

Двама загинали при катастрофи в Ямболско през октомври

От началото на октомври на територията на Ямболска област са станали четири тежки пътно транспортни произшествия с двама загинали и петима с настанени в болница с опасност за живота. Въпреки това от пътната полиция отчитат значителен спад на тежките..

публикувано на 14.10.24 в 12:25

Гълъбовци протестират срещу частна фирма защото е пренебрегнала общинска оферта

Протестиращи от Гълъбово затвориха за два часа общински път край село Медникарово, водещ към завод за производство на строителни материали от гипс. Протестът е организират от инициативен комитет от жители на община Гълъбово, които настояват за..

публикувано на 14.10.24 в 11:47

Над 2.6 млн.лв осигурява Държавата за дом за пълнолетни лица с физически увреждания

Николаево  е една от трите общини в област Стара Загора, определена за изграждане на  дом за пълнолетни лица с физически увреждания .  Местната власт  вече работи по проекта, а  средствата  за реализацията му -  малко над 2 милиона и 600 хиляди..

публикувано на 14.10.24 в 10:00
Община Нова Загора

Петковден е празник на Нова Загора

По традиция Нова Загора отбелязва своя празник на 14 октомври - Петковден. Богата културна програма очаква жителите и гостите на града в празничния ден. Празникът на Нова Загора започва със света литургия в храм "Св. Петка Търновска" от 9:00..

публикувано на 14.10.24 в 09:02