Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 5 ранени при експлозия в Истанбул

Снимка: БГНЕС

Силна експлозия разтърси истанбулския квартал Зейтинбурну, където се намират много производствени ателиета. Според медиите има ранени, най-малко 5 души, един от които в тежко състояние. Според очевидци обаче ранените са много повече. Една бременна жена скочила от прозореца и е получила наранявания.

На мястото на инцидента са изпратени много линейки и екипи за спешна помощ. На ранените е оказана медицинска помощ, но се твърди,че в сградата са останали още най-малко трима души.

Експлозията стана по обяд в сутерена на една четириетажна сграда, където се е помещавало ателие за амбалажни продукти. От ескплозията сградата е силно пострадала, има много щети и по околните сгради, които са много наблизо една до друга. 

Полицията е започнала разследване на причините за инцидента. Две са версиите, по които се работи: едната, че е предизвикан от компресия на газ, а другата, от химикали, които се използват в амбалажното производство. В района са изпратени и екипи за обезвреждане на бомби, което поражда съмнения за евентуален саботаж.

Зейтинбурну е квартал с изключително разнообразен демографски профил, където живеят и много бежанци.

Валията на Истанбул Хюсеин Авни Мутлу отхвърли версията за евентуален саботаж, като заяви, че експлозията е била причинена от компресия на газ в газова бутилка, с каквито се работи в ателието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!