Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов обвини кабинета и БНБ за случая с КТБ

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини целия кабинет персонално и БНБ за събитията около КТБ.  Той е подготвил над 30 въпроса за консултациите при президента в понеделник заради финансовото състояние на държавата. Борисов каза това в приветствието си към форума на младежката организация на ГЕРБ. 

Според лидера на ГЕРБ исканията за спиране на субсидиите на партиите идват от кръгове, които имат банки и бизнес интереси.

И всъщност да ни набутат всички политически лидери да отидем да целуваме ръка на някой бизнес кръг, за да има такава дейност, каза той.

Борисов отново разкритикува БНБ, бюджетната комисия в парламента и правителството, които смятат да спасят вложенията в КТБ с 3 и половина милиарда лева.

Вината е персонална на целия кабинет и на БНБ. Трябва ли сега ние да изплатим пълните пари с лихвите на тези хора, трябва ли, ако сме солидарни, да извадим и да дадем сега пари на всички пострадали от градушката. Божа работа. На всички, които са пострадали от наводнението. Във Варна, в Добрич. Това не е ли тежък прецедент - държавата да се яви като една застрахователна компания и да поема риска на всеки, който не иска да си го поеме сам. В понеделник на консултациите при президента това ще бъде и нашето становище. Или слагат всичко на масата, цялата финансова рамка, 31 точки са въпросите ми към тях, и тогава ГЕРБ ще решим какви да правим, заяви Бойко Борисов.

Това, което се случва в държавата, вие ще го платите, предупреди Борисов младежите и посочи, че когато БСП е на власт, крахът винаги е пълен. Той отново повтори, че трябва да се знае откъде ще бъде взети парите за справяне със ситуацията и обвини правителството за ситуацията във Фонд "Земеделие", здравната каса и еврофондовете. Реформаторският блок е единственият истински партньор на ГЕРБ при едно бъдещо управление, подчерта още Борисов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ГЕРБ и РЗС се обединяват за експертен съвет за борба с корупцията

ГЕРБ и партията на Яне Янев "Ред законност и справедливост" се обединяват тази седмица за общ експертен съвет за борба с корупцията. Това обяви днес Янев и обясни, че двете партии вече са се договорили половината от членовете на съвета да са от ГЕРБ, една..

обновено на 12.07.14 в 13:21

Младежкото ГЕРБ се събира на общо събрание, АБВ провежда заседание на Националния съвет

Младежката структура на ГЕРБ се събира на общо събрание. Очаква се на него да бъде избрано ново ръководство на структурата. Партия АБВ провежда заседание на Националния си съвет. Преди дни на среща на Изпълнителния съвет на формацията тя реши да покани..

публикувано на 12.07.14 в 11:10