Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима са кандидатите за председател на Окръжния съд в Стара Загора

Трима са кандидатите за председател на Окръжния съд - Стара Загора, съобщи пред Радио Стара Загора, сегашният ръководител на съда Тоньо Тонев, чийто мандат изтича на 24 юли. За негови наследници на поста, който той заемаше в продължение на 12 години, се борят председателят на Районния съд в Стара Загора Росен Чиликов, заместник-председателят на Окръжен съд – Стара Загора и председател на търговско отделение Димитър Христов и съдията в Окръжен съд – Стара Загора Красимир Георгиев. Процедурата за председателското място е в ход, но окончателният избор ще бъде направен по всяка вероятност през септември след ваканцията на Висшия съдебен съвет. Досегашният председател на Окръжния съд Тоньо Тонев на свой ред е кандидат за председател на Административен съд – Стара Загора. Мястото бе овакантено след оставката на Пламен Петрунов, който в момента е съдия във Върховния административен съд. Длъжността временно се изпълнява от зам.-председателя на Административния съд Бойка Табакова, която е вторият от двамата кандидати за наследници на Пламен Петрунов. Ако не бъда избран за председател на Административния съд, оставам като съдия в Окръжен съд – Стара Загора, сподели Тоньо Тонев, без да крие обаче, че в случай на успех, наказателното право ще му липсва. Той се въздържа да назове кой от тримата кандидати за поста приема за най-подходящ за председател на Окръжния съд:

По публикацията работи: 689


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Църковна книга, дарена преди 124 г. на храма в Ракитница, се завръща за празника на старозагорското село

Църковна книга, дарена на храма „Св. Иван Рилски“ в Ракитница преди 124 години, ще се завърне в Божията обител за празника на старозагорското село в събота, 19 октомври 2024 г. Това се случва, благодарение на инициативата на зам.-кмета на Община Стара..

публикувано на 17.10.24 в 11:04

Доцент Димитър Джелебов е "Лекар на годината" за Стара Загора

Офталмологът  доцент Димитър Джелебов  получи тази година признанието на колегите си и грабна  голямата награда „Лекар на 2024 г.“  за Стара Загора и областта. Годишните награди  се присъждат по повод 19 октомври - Ден на българския лекар  и..

публикувано на 17.10.24 в 09:36

Синя стая - щадящ метод за изслушване на деца

Въпреки че вече 10 години в Стара Загора съществува услугата „Синя стая”, тя не е особено разпознаваема. Синята стая е помещение, където по щадящ начин ще могат да бъдат изслушвани деца, жертви или свидетели на насилие, или деца в конфликт със..

публикувано на 17.10.24 в 08:36

Временно движението Казанлък – Стара Загора в района на Тулово се осъществява двупосочно в една лента

Временно движението по път I-5 Казанлък – Стара Загора в района на Тулово се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие.  Движението се регулира от екип на "Пътна полиция", информират от Агенция пътна..

публикувано на 17.10.24 в 08:30
На светло

Предимно слънчево ще бъде в четвъртък

Днес ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните..

публикувано на 17.10.24 в 05:02

Тестват системата BG-Alert

Днес ще бъде проведен отложеният национален тест на Системата BG-Alert , информират от областната дирекция на МВР в Стара Загора.   В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа , ще бъде извършена проверка на функционирането на всички..

публикувано на 17.10.24 в 05:00

Стара Загора има своите нови млади омбудсмани – Анастасия Грозева и Адриан Георгиев

Единадесетокласниците Анастасия Грозева и Адриан Георгиев са новата двойка млади омбудсмани, които ще защитават правата и интересите на учащите се и младежта в отношенията им с образователните институции и младежките структури в региона.  Двамата..

публикувано на 17.10.24 в 04:56

Офталмолог грабна наградата „Лекар на годината“ в Стара Загора

Офталмологът д-р Димитър Джелебов получи тази година признанието на колегите си и грабна голямата награда „Лекар на 2024 г.“ за Стара Загора и областта. Отличието беше връчено на официална церемония на Районната колегия на Българския лекарски..

публикувано на 16.10.24 в 22:05

Старозагорка превръща личен празник в рожден ден с кауза

Старозагорка превръща личен празник в "рожден ден с кауза".  За 25-я  си рожден ден Рут Констанс Терзиева иска да помогне с набиране на средства за електрическа инвалидна количка на майка с дете.  Гина Златкова е на 29 години, има..

публикувано на 16.10.24 в 18:53

Конкурсът "Млад омбудсман" дава възможност на будните младежи да участват активно в развитието на Стара Загора

За шести път избират Млад омбудсман и Заместник млад омбудсман на Млада Загора. Събитието бе официално открито тази вечер от зам.-кмета по образование и младежки дейности на Стара Загора Надежда Чакърова. Тя се обърна към младата аудитория:  „За мен е..

публикувано на 16.10.24 в 18:24