Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът отстрани от длъжност кметицата на пловдивския район "Централен"

Райна Петрова, кмет на пловдивския район "Централен", беше отстранена от длъжност с решение на Окръжния съд. Миналата седмица срещу нея бяха повдигнати обвинения за злоупотреби с доставките на хранителни продукти за детските заведения в кметството и за упражняване на натиск върху нейни подчинени при сключване на договорите. 

Делото за отстраняването на Райна Петрова от поста й беше засекретено заради използваните СРС и се гледаше при закрити врата. Прокурор Румен Попов уточни, че искането на държавното обвинение Петрова да не е на работа до завършване на досъдебното производство се базира основно на свидетелските показания.

Към момента нито един от 50-те свидетели не е заявил, че не се страхува от уволнение и е заплашван многократно с уволнение. Ако се оплаква, съответно това е нашият аргумент, при положение че съдът се съгласи да искаме да бъде отстранена госпожа Петрова, за да може обективно и всестранно да изследваме всички доказателства, каза Попов.

Райна Петрова отказа коментар, а адвокатът й Красимир Елдъров заяви, че ще обжалва решението в законовия тридневен срок пред Апелативния съд.

Междувременно кметът на Пловдив Иван Тотев се въздържа от становище по случая с аргумента, че трябва компетентните институции да си свършат работата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Пловдивският съд гледа искането за отстраняване от длъжност на кмета на район "Централен”

Пловдивският окръжен съд ще разгледа искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на район "Централен" Райна Петрова. Срещу нея са повдигнати обвинения за злоупотреби с доставките на хранителни продукти за детските заведения на територията..

публикувано на 14.07.14 в 07:18