Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесмен осъди община Казанлък за 3 млн. и 315 хил. лв

Бизнесмен осъди община Казанлък да му заплати 3 млн. и 315 хил. лв., съобщи за Радио Стара Загора кметът Галина Стоянова. Средствата трябва да бъдат изплатени на собственика на фирма „Тракия трейд” Тодор Колев, заради обявен като нищожен договорът между дружеството и Общината, сключен преди 7 г. по време на управлението на бившия кмет Стефан Дамянов. Решението е взето от Старозагорския окръжен съд и  потвърдено от Арбитражния съд при Българската търговско промишлена палата. То е окончателно и не подлежи на обжалване. Съгласно обявения за нищожен договор Общината е продала на „Тракия трейд” земята под бившето инфекциозно отделение на казанлъшката болница срещу 2 млн. лв. Купувачът е имал задължението да  изгради комплекс с жилищни и търговски помещения и да го въведе в експлоатация в срок от една година от издаването на разрешение за строеж. Такова разрешение обаче от фирмата не получили, защото според подробния устройствен план за имота там може да се построи само двуетажна масивна сграда, а според договора си с общината  „Тракия трейд” трябвало да вдигне 7 етажа - 2 от които търговски и 5 жилищни.  По тази причина от фирмата настояли пред съда договорът да бъде обявен за нищожен.
Сега общината търси варианти да изплати разсрочено сумата, за която е продаден имота, лихвите по нея и пропуснатите ползи – общо над 3 млн. и 300 хил. лв., обясни пред Радио Стара Загора Галина Стоянова:

За случая кметът на Казанлък Галина Стоянова е сигнализирала Окръжна прокуратура – Стара Загора още през април 2012 година. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Срокът, до който се очаква държавното обвинение да се произнесе, е удължен до 4 август т. г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Драгомир Стойнев води листата на БСП в Стара Загора

БСП регистрира кандидатската си листа за предстоящите предсрочни парламентарни избори в 27 мир Стара Загора. Водач е бившият енергиен министър Драгомир Стойнев. Социалистите влизат в предизборната  кампания с пълна листа от 22 кандидати. На втората..

публикувано на 04.05.24 в 12:56

Продължава кампанията за спасяването на най-стария ямболски храм

Благотворителната кампания за спасяването на най- стария ямболски храм – „Св. Троица" ще продължи и през следващите месеци, обявиха от църковното настоятелство. От началото на годината за ремонт на храма са събрани близо 10 хил. лева , информира..

публикувано на 04.05.24 в 10:11

В много села в Ямболско по традиция боядисват яйца на Велика събота

В много от селата в Ямболско се е запазила традицията великденските яйца да се боядисват не на Велики четвъртък, а днес - на Велика събота. Репортаж на кореспондента ни Даниела Костова. В четвъртък, по-възрастните жени отивали сутринта на черква, за да..

публикувано на 04.05.24 в 10:07

Прогноза за времето

Днес времето ще се задържи предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, на места с гръмотевици, значителни главно в планинските райони.  Вечерта от север валежите ще започнат да спират. Вятърът отново ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб до умерен ...

публикувано на 04.05.24 в 09:52

Велика събота е!

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост. Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде..

публикувано на 04.05.24 в 09:40

С 6% е по-евтина Великденската трапеза тази година спрямо миналата

С 6% е по-ниска цената на потребителската кошница за Великден тази година спрямо миналата. 137 лв. е стойността ѝ тази година при закупуването на единица от всяка стока заедно с агнешко месо, 98лв. е без него при 106лв. по същото време миналата..

обновено на 04.05.24 в 08:17

Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде стабилизирана

Министерството на здравеопазването преведе 750 000 лв. на Специализираната болница за рехабилитация в Котел.  Безлихвеният заем ще покрие просрочените задължения на лечебното заведение за консумативи, ток и заплати на персонала.Това се посочва в съобщение..

публикувано на 03.05.24 в 16:10

Концерт на Мария Мутафчиева по Радио Стара Загора за Великден

Радио Стара Загора- БНР ще излъчи на 4 май, събота,  от 16 ч. юбилейния концерт на Мария Мутафчиева от зала „България“. Специални гости в него са любими изпълнители, с които Мери записва дуети и работи през годините: Маргарита Хранова, Марио Николов,..

публикувано на 03.05.24 в 13:44

Задържаха над 40 хил. кутии контрабандни цигари на "Лесово"

Задържаха 40 400 кутии контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил на ГКПП – Лесово, съобщават от МВР. Нарушението е разкрито в рамките на съвместна операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и..

публикувано на 03.05.24 в 12:19

Ямбол посреща Великден с три уникални триметрови яйца, изработени от хиляди цветя

В навечерието на Великден, централната градска част на Ямбол е празнично украсена. Тази година традиционното оформление е обогатено с нов елемент – триметрово яйце, изработено изцяло от декоративни цветя. С това големите уникални цветни яйца в Ямбол..

публикувано на 03.05.24 в 12:06