Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна лятната академия на Фондация „Заедно в час“

Снимка: zaednovchas.bg
Започна „Лятната академия за успех и забавления“ на Фондация „Заедно в час“. За поредна година в 90 СОУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” в „Люлин“, всеки делничен ден от 28 юли до 14 август в академията участват над 400 ученици, което е двойно повече в сравнение с предходната година.

Учениците получават безплатно обучение и учебни материали, индивидуални занимания, специални забавни игри и събития и - в края на академията - сертификат за успешно участие, издаден на учениците.

Целта на академията е не само да подобри подготовката на учениците по избрани от тях предмети, но и да повиши мотивацията им за учене.

Часовете ще бъдат водени от младите и амбициозни учители на „Заедно в час“, които са специалисти по различни учебни дисциплини. Те ще покажат на децата, че ученето може да бъде едновременно полезно и забавно.

Всички учители по програма „Заедно в час“ се обучават по международния модел „Преподавай като лидер”, който се фокусира върху успеха и мотивацията на всеки един ученик. 55 нови учители ще се занимават с децата в Лятната академия, като при това усъвършенстват и своите умения.

Цветелин Биков – мениджър комуникации на Фондация „Заедно в час“ разказва подробности. Чуйте какво е различното тази година, какво са подготвили новите учители за децата, успяват ли да ги мотивират да учат и през летните месеци...



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!