Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Христо Мермерски: Постете правилно!

От днес започват Богородичните пости, които продължават две седмици и свършват с големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица на 15 август.

Но как се пости правилно? С този въпрос се обърнахме към специалиста по здравословно хранене проф. Христо Мермерски, който е специалния ни гост в студиото. С две докторски дисертации, той изнася лекции в САЩ, бил е зам.-министър на земеделието и съветник по науката, образованието и трансфера на технологии във Вашингтон. Автор е на 23 книги за здравословното хранене, преподавал е в редица университети.

В разговора в „Ритъмът на лятото“, проф. Мермерски припомня думите на Хипократ, че храната трябва да бъде нашето лекарство и обяснява как да се лекуваме чрез правилно съчетаване на храните.

Кой е царят на плодовете, защо морковите трябва да се консумират със зехтин, добре ли е да се храним разделно, коя е най-силната храна убиец и какво съдържа перфектната закуска са само част от любопитната полезна информация, която разбираме от разговора с госта.

Чуйте.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия