Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завършва изграждането на обходен път в Храбрино

| обновено на 02.08.14 в 15:04
Снимка: БГНЕС

В Храбрино завършва изграждането  на алтернативен път, за да се възстанови връзката с другите  6  родопски села, които останаха откъснати   след поройния  дъжд в четвъртък, когато от образувалата се 5 метрова приливна вълна рухна подпорната стена на реката и пропадна пътят през селото. Участъкът е с дължина два километра. 

Вече е изграден километър от обходния път в Храбрино, като до завършването му остават близо 500 метра. Кметът на Община Родопи Пламен Спасов увери, че чак тогава ще бъде отменено бедственото положение в селата Храбрино, Бойково,  Ситово,  Лилково, Плочник, Извор и  Дедево. 
Според Спасов слабият дъжд днес не пречи на възстановителните работи и обстановката в селата е спокойна. Той призова хората да се въздържат от пътуване с колите си през единствения тесен мост, който свързва седемте родопски села с Пловдив, защото има опасност той да се срути от засиления трафик. На отбивката преди Храбрино към този път има полицейски патрул, който  регулира движението. Всеки момент ще бъде затворен и пътя към село Дедево, защото под асфалта са локализирани три кухини и има опасност от пропадане.
Все още няма вода в Храбрино, заради прекъснат водопровод, но за хората са осигурени водоноски и бутилирана минерална вода. Без вода продължава да е и съседното село  Дедево, както и част село Първенец. От ВиК  работят за отстраняването на аварията.  
Ззаради пропаднал мост е прекъсната връзката между селата Първенец и Брестовица, и се използва обходен маршрут.  Вероятно следващата седмица със съдействието на военните ще бъде  изграден понтонен мост


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!