Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха бедственото положение в шест села в "Родопи", Дедево бедства в пътна изолация

Бедственото положение в шест от седемте села в община „Родопи” е отменено от 13 ч. този следобед – съобщи кметът на общината Пламен Спасов. 

Мярката не важи за село Дедево, което е изолирано, заради затворения от снощи 9-километров път от Храбрино до Дедево. 

В останалите шест села - Храбрино, Извор, Бойково, Плочник, Ситово и Лилково, обстановката постепенно се нормализира.

Кметът Пламен Спасов обясни, че от снощи е пуснат обходният път от разклона при винарската изба край Храбрино в посока Извор. Чрез него се стига до моста в центъра на Храбрино и оттам се осъществява вързка с останалите високопланински селища, без Дедево.

Част от Храбрино вече има вода, но според уверенията на директора на "ВиК"-Пловдив Манол Генов водопроводната система на селото ще е възстановена изцяло вероятно утре.

До довечера се очаква да бъде изпълнено обещанието и на собственика на "Хеброс бус" Веселин Дошков автобусите на фирмата да спират до горския пункт в Храбрино, а не както до сега - при винарската изба на разклона за обходния път. Кметът Пламен Спасов каза, че лично е говорил по телефона с г-н Дошков и е получил неговото уверение да това. 

Усилено се работи и по укрепването поне на едното платно от пътя между Храбрино и Дедево - обясни Пламен Спасов. Позовавайки се на уверенията на работниците, той прогнозира, че до два дни пътят ще е проходим. 

Актуалната информация можете да научите от интервюто с кмета на община "Родопи" Пламен Спасов в звуковия файл.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!