Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП потвърди: Застава зад ядреното развитие и проекта "Южен поток"

Снимка: БГНЕС

БСП потвърждава позицията си за приорително развитие на ядрената енергетика, както и европейското и национално значение на проекта "Южен поток". Тоава реши пленумът на социалистите. В същото време е необходимо да продължат и действията за разнообразяване на източниците на природен газ.

Темата за АЕЦ "Козлодуй" и "Уестингаус" беше една от обсъжданите на пленума. Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев, който беше изслушан, каза:

В крайна сметка критики имаше, но аз ясно и категорично обясних, че този проект така е конструиран, че от него не може да се краде. Той е изцяло прозрачен, изцяло по европейската и световната практика и Националният съвет ме подкрепи.

Социалистите смятат, че трябва да се възобнови и да се продължи работата по проектите АЕЦ"Белене" и за удължаване на срока на работа на Пети и Шести блок на АЕЦ "Козлодуй", както и за изграждане на нови мощности в АЕЦ"Козлодуй". Поддържа се и позицията за недопускане на проучване и добив на шистов газ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Михаил Миков

Миков: Има опит за дискредитиране на БСП

Председателят на БСП Михаил Миков  заяви, че през последните месеци има опит за дискредитиране на левицата. Една от темите на започналия пленум на червената партия е как да се противостои на опитите за това дискредитиране. Пленумът е закрит за..

публикувано на 08.08.14 в 14:20