Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 23-ти септември остават затворени детските градини в община Тетевен

Снимка: БГНЕС

Детските градини в община Тетевен ще останат затворени поне до 23-ти септември. Заради липса на фирма за доставка на храни може да спре работа и социалният патронаж в общината. Заради доставката на храни през март бяха задържани кметът Милен Милев и заместникът му Детелин Пърлев с обвинение за длъжностни престъпления.. Двамата бяха отстранени от постовете си, а по-късно мярката им за задържане беше променена на по-лека.

Днес са избрани фирмите, които ще снабдяват детските и социалните заведения с хранителни продукти, след проведено договаряне без обявление. Договорите с тях обаче ще бъдат подписани след 14-дневния срок за обжалване, който изтича на 22-ри септември, обясни изпълняващият длъжността кмет на Тетевен Десислав Цветанов.

Засега социалният патронаж в общината работи, но хранителните запаси са на изчерпване и Цветанов призна, че и той може да затвори. Без храна могат да останат и децата от социалните домове в общината. 

Проблемът с доставките на храни в Тетевенско възникна, след като в началото на август от ДАНС иззеха документите на фирмите, които кандидатстваха в процедурата за доставка на храни при обявената в края на юни обществена поръчка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!