Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският съд гледа мярката на граничния полицай Костадин Стоянов за инцидента в Крушевец

Бургаският окръжен съд гледа на мярката за неотклонение на граничния полицай Костадин Стоянов. На 11 септември той премаза с колата си 11-месечното бебе Красимира в созополското село Крушевец.

Стоянов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, за което Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години. Все още няма официална информация за резултатите от кръвната проба за алкохол на полицая, но вчера от Окръжна прокуратура Бургас заявиха, че между взетата на място проба и кръвния тест има разминаване. В деня на инцидента дрегерът отчете 0.63 промила алкохол в кръвта на граничния служител.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Жители на бургаското село Крушевец блокираха тази сутрин главния път Бургас-Малко Търново

Жители на бургаското село Крушевец блокираха тази сутрин главния път Бургас-Малко Търново, където вчера беше прегазена 11-месечната Красимира. Хората се заканват всеки ден да протестират, докато на пътя не бъдат поставени т.н. "легнали полицаи".  Настоявам..

публикувано на 12.09.14 в 11:00

Полицаят, който вчера уби с колата си бебе в бургаското село Крушевец, остава в ареста

Полицаят, който вчера уби с колата си бебе в бургаското село Крушевец, остава в ареста. Прокуратурата е удължила до 72 часа задържането на Костадин Стоянов. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, за което се предвиждат от 3 до 10 години..

обновено на 12.09.14 в 11:55