Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаят, обвинен за катастрофата край Крушевец, беше пуснат под домашен арест

Граничният полицай Костадин Стоянов, обвинен за катастрофата край село Крушевец, където загина 11-месечно бебе, беше пуснат под домашен арест. Бургаският апелативен съд измени мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека, каквото беше и желанието на обвинения полицай.

По време на днешното заседание Костадин Стоянов обясни, че не знае какво точно се е случило, но предположи, че е възможна техническа неизправност, защото колата е тръгнала наляво. Искането на прокуратурата беше той да остане в ареста, тъй като имал възможност да попречи на разследването. Защитата мотивира жалбата си за по-лека мярка за процесуална принуда с тезата, че престъплението е без умисъл, а целта на предварителното задържане не е наказание.

Стоянов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 11-месечната Красимира Кънева. Установено е, че той е шофирал с 0,3 промила алкохол в кръвта, по-малко от количеството, което квалифицира престъплението за извършено в пияно състояние.

Днес приятели на Костадин Стоянов обвиниха медиите, че са го осъдили предварително. Около 10 бяха мъжете, които се събраха пред сградата на Апелативния съд в Бургас в подкрепа на Стоянов и настояха той да не остава в ареста.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!