Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Телефонни измамници, обадили се от името на директора на "Пирогов", откраднаха 1000 лв.

Снимка: Архив
Телефонните измамници, накарали 86-годишна жена да им даде 1000 лева за операция на сина й, са се обадили от името на директора на "Пирогов" Стоян Миланов. Това разказа пред "Хоризонт" снахата на пострадалата. Освен с пари, възрастната жена се разделила и с бижута.

Късно снощи 86-годишната жена получава телефонно обаждане. Пенсионерката живее в самия център на София на булевард "Витоша". Мним лекар й се обажда и обяснява, че синът й е пострадал тежко в катастрофа в София и за лечението му били нужни пари, уточнява снахата на измамената жена:

Обадили са се, потърсили са я по име. Представили са се от името на д-р Миланов от "Пирогов". Казали са: "И вие сте дългогодишен служител на "Пирогов", което е вярно - тя е работила над 30 години там и е работила с д-р Миланов. За нея тези две съвпадения са били много реалистични. Казали са й, че синът й е ударен от пиян шофьор, че е доста сериозно пострадал, че трябва да се закупят пирони, за да бъде опериран кракът му, иначе се налагала ампутация.

Възрастната жена събира около 1000 лева, които държала в дома си. След това ги хвърля през прозореца. Това обаче се оказало недостатъчно за измамниците, допълва снаха й:

Три пъти, като след първите пари, които е дала, са й казали, че не са достатъчни, да намери още, но след това са й казали, че и това не стига - каквото има като бижута също да го даде. Накрая са й предложили да разговаря със сина си, като някой е говорил, с нея там, приплаквал е по телефона. При което тя се е усетила, че гласът не е съвсем същият и вече като е затворила телефона е решила, че нещо не е както трябва.

Случаят се разследва от служители на Четвърто РПУ в столицата. От полицията предупреждават за пореден път възрастните хора да бъдат внимателни и да не дават пари на непознати, за да не станат жертва на телефонна измама.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!