Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Крушевец блокираха пътя Бургас- Малко Търново

Снимка: БГНЕС

Жители на село Крушевец блокираха главния път Бургас - Малко Търново, на мястото където на 11-и септември граничният полицай  Костадин Стоянов прегази с автомобила си 11-месечното бебе. Хората протестираха срещу решението на съда да пусне от ареста полицая, защото смятат, че пробите му за алкохол са манипулирани.

Стоянов, който е с обвинение  за причиняване на смърт по непредпазливост,  вече е с мярка за неотклонение "домашен арест". В петък Апелативният съд в Бургас прецени, че той няма основание да бъде оставен под стража, след като кръвната му проба за алкохол е под 0,5 промила. Самото престъпление е извършено без умисъл и няма опасност униформеният да се укрие и да извърши друго престъпление. Не така обаче смята бащата на убитото дете - Красимир Кънев.

Ще протестираме против мярката за домашен арест, защото не вярвам някой да упражнява контрол върху полицай, кой ще го провери? Мястото му е в ареста, това е моето мнение. Съмнявам се в достоверността на резултатите. И на дрегера, и на кръвната проба, и на урината. Аз съм извикал моя адвокат да направи повторна експертиза, да се разследват нещата, защото за мен това не са реалните резултати.

Хората в село Крушовец коментираха, че се опасяват от възможна манипулация на пробите за алкохол и от това полицаят да не бъде наказан съобразно тежестта на престъплението. В този случай законът предвижда от три до десет години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!