Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трявна привлича туристи с нови атракции

Снимка: БГНЕС

Обиколка из старинната част с електромобил е най-новото предложение за гостите на възрожденското градче Трявна. На разходка с електромобил гостите на китното градче могат да се насладят в дните, петък, събота и неделя. Ековозилатна потеглят на всеки половин час от 16 до 19.30 от площад "Капитан дядо Никола", където се извисява емблематичната за Трявна часовникова кула. Маршрутът, по който се движат, минава покрай църквата "Свети Архангел Михаил", Славейковото училище, общината, художествената галерия и някои от музеите в града, пропит от духа на своите предци, прочути резбари и иконописци. 

Гостите, които предпочитат пешеходната разходка, могат да отдъхнат с книга на пейка в парка под сянката на някое дърво. Томчета, които всеки може да разлисти и да върне на място, са подредени на сухо в дървени къщички. Поставянето им, идея, която възниква в САЩ, а вече е възприета у нас, е заслуга на жители на града и сайта "Трявна, точка, инфо". Местните хора даряват книги за тази малка библиотека и тя продължава да се попълва. Веселин Василев призова занаятчиите в града.

В Трявна са известни с резбари и дърводелци. Три къщички са малко според мен. Какво я бърка една дърводелска фирма да направи една къщичка и да я подари на общината, пък те знаят къде да я сложат. Това е моят апел, да  подарят на общината, пък аз ще ги напълня с книги.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!