Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 бежанци бяха задържани в София тази сутрин

| обновено на 27.09.14 в 14:51
Снимка: БГНЕС

70 бежанци бяха задържани тази сутрин в София. Полицейската операция беше проведена в квартал "Враждебна" и района на Северния парк, до "Илиянци".

Първият сигнал е получен в полицията за чужденци, които се разхождат в района на Северния парк. Ня място са изпратени екипи на СДВР. Установено е, че става дума за 24-ма мъже, две жени и 4 деца. След като бъдат разпитани, хората вероятно ще бъдат откарани в някой от центровете за настаняване у нас. Малко по-късно е подаден и втопри сигнал за голяма група чужденци в столицата. Те са  забалязани в района на "Враждебна". Заловени са 33-ма мъже, шест жени и едно дете.

Първата група, която е задържана е в района на квартал "Илиянци", състояща се от 30 чужденци, от които 14 са иракчани, 16 са сирийци. Втората група, която е на територията на "Враждебна", се състои от 40 чужденци. Там са 36 сирийците и 4-ма са иракчаните. Към момента и в двете групи само 4-ма от тези всичките са попадали преди в наши центрове и не подлежат на по-нататъшна работа по линия на нелегаллната имиграция, каза директорът на "Миграция" в МВР Йотко Андреев.

От полицията предполагат, че хората са докаранои в София от каналджии. Предстпи властите да установят самолитчностт на всички чужденци.

Това е поредният подобен случай в столицата. Преди седмица при операция полицията залови 78 имигранти. Те бяха открити в хостел, в който живееха по 10 души в стая.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!