Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа още 30 нелегални имигранти в София

Снимка: БГНЕС

Нови 30 нелегални имигранти бяха задържани тази сутрин в София при операция на полицията. Групата, в която имало 9 деца, е открита в столичния квартал "Дружба".

Групата от имигранти е засечена на автобусна спирка в столичния квартал "Дружба" около 08.00 ч. тази стурин. Веднага на място са изпратени екипи на VIII РПУ. Те са отвели чуждите граждани в сградата на районното. Най-вероятно хората са били изоставени в квартала в ранните часове на днешния ден. След снемане на обяснения от задържаните, които са обявили, че са сирийци, те ще бъдат настанени вероятно внякой от домовете за бежанци у нас.

Премиерът Георги Близнашки коментира темата така:

Ние трябва да мобилизираме нашите ресурси, за да не допуснем нова масирана вълна, нещата да останат под контрол. Дано нещата се успокоят и не се стигне до нов прилив на бежанци, защото знаете, че се намираме в доста тежко финансово положение.

При две операции вчера полицията в София залови общо 70 души от Ирак и Сирия, сред които имаше няколко деца и жени. От МВР предполагат, че става дума за действия на каналджии.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!