Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 700 полицаи ще се грижат за реда по време на мача "Лудогорец" – "Реал" Мадрид

| обновено на 01.10.14 в 10:21
Снимка: dnevnik.bg

Около 700 полицаи ще работят за опазване на обществения ред по време на футболната среща между "Лудогорец и "Реал" Мадрид тази вечер. Специалните мерки за сигурност предвиждат на стадиона да не бъдат допускани дори фенове, които носят парфюми. 

От Столичната дирекция на вътрешните работи напомнят, че в самото спортно съоръжение – Националния стадион "Васил Левски", охраната ще се осъществява от частна охранителна фирма. В същото време в зоната около стадиона ще са ангажирани около 130 служители на СДВР, а по цялата територия на София за гарантиране на обществения ред по време на футболната среща, ще се грижат около 550 служители. 

В района на храм-паметника "Свети Александър Невски" ще бъде обособена фен зона, където ще могат да паркират привържениците на гостуващия отбор "Реал" Мадрид, след пристигането им в София. Ще бъде създадена и организация за безпроблемно придвижване на зрителите "към" и "от" стадиона. 

На изградените специални контролно-пропускателни пунктове полицейски служители ще проверяват за носене на забранени предмети, в това число дори и парфюми. За да се избегне струпването на входовете на стадиона, вратите ще бъдат отворени в 19.30 часа.

Час преди мача, до приключване на футболната среща, по необходимост и по преценка на ръководството на полицията ще се забранява влизането на автомобили и пътни превозни средства в двете посоки по следните улици: улица "Генерал Гурко" - между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" – между площад "Орлов мост" и бул. "Черни връх", бул. "Драган Цанков" – между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо Яворов".

Линии на градския транспорт ще се движат с удължено работно време, съобщават от Столичната полиция. С удължено работно време, до 1.00 часа през нощта, ще се движи и метрото в столицата, както и следните линии на градския транспорт – тролейбусна линия №2, трамвайни линии №10, 12 и 18, и автобусни линии №76, 94, 280, 604. От 20.45 минути снощи до приключване на мача се променя частично и маршрутът на автобусна линия №75.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!